Scandalul uniformelor, pe masa IGSU!

Scandalul angajaților din cadrul ISU Semenic, care și-au ocupat posturile după fraudarea concursului de încadrare, a creat repetate valuri în ultimii ani. Chiar dacă ofițerii implicați au fost dați repede afară, situația subofițerilor piloși încă așteaptă lămuriri.

După ce în luna ianuarie a acestui an pe adresa redacției Express de Banat a ajuns o scrisoare anonimă care ataca situația funcțiilor obținute prin fraudare, lumina reflectoarelor a fost fixată pe conducerea ISU Semenic. Scrisoarea în cauză cerea lămuriri cu privire la liniștea cu care subofițerii implicați în scandalul fraudei au rămas încă pe funcții. Mai mult decât atât, în aceleași rânduri, erau aduse acuze la adresa inspectorului-șef Titus Susan, acesta fiind acuzat de nerespectarea legii și de abuz de funcția pe care o deține. Aceleași rânduri anonime au semnalat mai multe nereguli și favoritisme asupra subofițerilor ISU Semenic care își ocupă și în zi de astăzi funcțiile obținute prin fraudă.

În anul 2012, Judecătoria Reșița a găsit vinovați opt angajați ai ISU Semenic de abuz în serviciu, mai exact, de fraudarea concursului de încadrare pe funcțiile de subofițeri, şi a dispus, pe lângă condamnarea acestora, anularea menţiunilor false din documentele oficiale de la concurs pentru ocuparea posturilor de subofiţeri din perioada 08.08.2007-15.08.2007 la ISU Semenic Caraş-Severin. Cu toate acestea, subofițerii care au beneficiat de mărirea nejustificată a notelor la probele fizice au rămas pe funcțiile pe care le-au obținut la acea vreme.

Justificarea venită din partea conducerii ISU Semenic, în urma acuzelor anonime, a fost faptul că situația este una care așteaptă rezolvare din partea instanței. Astfel, subofițerii în cauză nu pot fi trecuți în rezervă fără o decizie a instanței, în ciuda demersurilor făcute din partea instituției.

Cum explică Inspectoratul General pentru Situații de Urgență întreaga tevatură?

Problema în cauză a ajuns și pe masa Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Lămuririle aduse de conducerea de la centru fac referire la faptul că ISU Semenic este o instituție cu personalitate juridică, iar comandantul acestei unități are competența de a numi, de a pune la dispoziție sau de a trece în rezervă personalul din subordine, potrivit normelor de competență în vigoare.

În cazul de față, Inspectoratul General face precizarea:  ,,Având în vedere că instanța de judecată a dispus printre altele și anularea mențiunilor false din documentele oficiale de la concursul pentru ocuparea posturilor de subofițeri, măsura luată de ISU Semenic s-a cerut a fi anularea ordinului de încadrare a candidaților care au fost promovați fraudulos pe posturi și care mai au în prezent raporturi de serviciu cu unitatea”.

Astfel că, atâta timp cât documentele oficiale de la concurs, privind rezultatele la probele fizice pentru ocuparea posturilor de subofițeri, au fost considerate nule, s-a apreciat necesară și anularea actelor administrative pe lângă actele anulate de sentință. Potrivit normelor de drept administrativ, un act considerat ilegal, care a intrat în circuitul civil, nu mai poate fi desființat decât de instanța de judecată, la cererea organului administrativ.

Prin urmare, conducerea ISU Semenic a înaintat Tribunalului Caraș-Severin demersurile pentru anularea Ordinului inspectorului-șef de chemare în corpul administrativ a candidaților favorizați considerat ilegal, iar decizia aparține instanței.

CITEȘTE ȘI: SUBOFIȚERII ISU SEMENIC ANGAJAȚI PE PILE SUNT ÎNCĂ PE FUNCȚII!

CITEȘTE ȘI: CONDAMNAŢII DE LA ISU SE ÎNTORC PE FUNCŢII

CITEȘTE ȘI: CONDAMNAŢI DEFINITIV PENTRU ANGAJĂRILE PE PILE DE LA ISU “SEMENIC”!

Comments

  1. alin says:

    Trebuie avut in vedere si subofiterii care s-au transferat ca sa-si piarda urma la jandarmi, la politie,etc, si ei trebuie dati afara in suturi.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/