Americanii își mută studiourile în Caraș!

1000x100 (5)

Tot mai mulți străini ajung în Caraș-Severin și rămân impresionați de frumusețea peisajelor. Pentru că mare parte din zonă este acoperită de pădure, imaginea oferită de copacii plini de mușchi este ideală pentru un scenariu horror.

Dacă britanicii au rămas impresionați de satele medievale și pădurile virgine, americanii au luat în vizor peisagistica împădurită și deluroasă din județ și au de gând să revină în România pentru o altă peliculă filmată aici. După ce au filmat în Basarabia, alături de producătorul Sabin Dorohoi, americanii de la Hollywood s-au îndrăgostit de ospitalitatea românească și vor să se întoarcă de data aceasta în județ, la Reșița și Văliug, cele două zone vizate pentru secvențe din producție.

În urma filmãrilor pentru documentar, atât regizorul Matthew Mishory, cât şi producãtorul american Eduard Singletary şi operatorul Michael Pessah s-au arãtat foarte încântaţi de oportunitãţile din România şi au în plan sã revinã la noi în ţarã pentru a mai filma filme de Hollywood. Actualmente e deja în discuţie realizarea unui film horror în zona de Vest a României, în aceeaşi colaborare cu Western Transylvania Studios”, se explică într-un comunicat din partea WTS.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În film va juca un mare actor român, dar nu putem încă să îi divulgăm identitatea. Acțiunea filmului este posibil să se desfășoare în Reșița și la Văliug, o mare parte din poveste având loc iarna. La scenariu încă se lucrează și deocamdată filmul e la stadiul de discuție. Dar partea interesantă e că dacă se va face e foarte posibil să fie filmat în zona Reșița”, a precizat Sabin Dorohoi, realizatorul casei de producție Western Transylvania Studios. Deși titlul oficial este de film horror, Sabin Dorohoi explică pentru Express de Banat că pelicula merge mai mult spre thriller, nu conține vampiri sau monștri, ci e mai mult psihologic.

banner 970 x 250