Câţi poliţişti locali sunt la Moldova Nouă şi ce salarii au aceştia?

În orașul de la malul Dunării, banii încasați de polițiștii locali nu depășesc lefele celor din cadrul Poliției Române, așa cum a fost prezentată situația în urmă cu câteva zile în unele zone ale țării.

Polițiștii locali din Moldova Nouă nu încasează mai mulți bani decât cei din cadrul Poliției Române, „care își riscă viața să prindă un criminal”, asta deși în spațiul public s-a scos în evidență că prima categorie beneficiază de lefe foarte mari dat fiind faptul că se află în subordinea administrației publice locale, acolo unde s-au înregistrat creșteri salariale.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„La noi, salariile polițiștilor locali sunt undeva în jur de 3.000 de lei, cu tot cu norma de hrană care înseamnă 700 de lei/lună. Deci, un polițist local încasează 2.300 de lei plus norma de hrană. Aici mai există un plus-minus, în funcție de orele de noapte pe care le lucrează. Atunci salariul poate să crească cu încă vreo 100 de lei. La Moldova Nouă avem un număr de 13 polițiști locali”, a explicat primarul orașului din Clisura Dunării, Adrian Torma.

Sursa foto: adevarul.ro.

banner 970 x 250