Peste 3 milioane de lei pentru reabilitarea termică a unui bloc din Reșița. Contractul a fost semnat astăzi!

Un bloc din Reşiţa va fi reabilitat termic, anunţă ADR Vest. Proiectul este unul cu finanţare europeană, iar locatarii se vor bucura de un consum redus de energie pe viitor şi condiţii mai bune de locuit.

Vizat este blocul de locuinţe numărul 27 de pe Bulevardul Republicii, scările 1, 2, 3, 4 şi 5, care totalizează un număr de 200 de apartamente. Proiectul prevede creşterea eficienţei energetice, iar contractul a fost semnat astăzi. Valoarea totală a proiectului este de peste 3.000.000 lei, din care aproximativ 1.750.000 de lei finanţare nerambursabilă prin Regio-Por 2014-2020, Axa prioritară 3-Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, apelul de proiecte dedicat sprijinirii obiectivelor strategice UE pentru Regiunea Dunării. Perioada de implementare este de 12 luni, iar beneficiar – Primăria Reşiţa.

„La nivelul Regiunii Vest au fost depuse până acum 33 de proiecte în cadrul SUERD, în judeţul Caraş-Severin, proiecte în valoare totală de 105,43 milioane euro. Opt dintre aceste proiecte, cu o valoare a finanţării nerambursabile de 8,23 milioane euro, se află în implementare, iar alte 21 de proiecte – 86,89 milioane euro valoare nerambursabilă se află în evaluare, respectiv precontractare”, transmit reprezentanţii ADR Vest.