După Robu şi Fritz, Poliţia Locală Timişoara reacţionează la declaraţiile ministrului Marcel Vela

explo 1000x200

După reacţia în spaţiu public a lui Nicolae Robu, vizavi de afirmaţia ministrului de Interne, Marcel Vela, în legătură de salariile Poliţiei Locale din Timişoara, a venit şi rândul celor vizaţi să iasă la rampă cu lămuriri.

Poliția Locală Timișoara ia atitudine faţă de poziţia ministrului Vela care a declarat că e anormal ca poliţiştii locali de la Timişoara să aibă salarii de 8.000-9.000 de lei. Reprezentanţii instituţiei au enumerat înainte de toate meritele lor de la instituirea stării de urgenţă şi munca asiduă la care sunt supuşi.

„Înainte de toate menționăm faptul că polițiștii locali din Timișoara au participat, de la instituirea stării de urgență, împreună cu efectivele Poliției Naționale și sub coordonarea operațională a acestora, dar și cu efectivele de jandarmi și ale Ministerului Apărării Naționale, la zeci de misiuni menite să reducă răspândirea noului coronavirus SARS-CoV-2, de la supravegherea unităților spitalicești, verificarea izolaților la domiciliu, participarea la filtre de verificarea a persoanelor care circulă pe raza municipiului și respectă sau nu ordonanțele militare, patrulări pentru verificarea păstrării ordinii și liniștii publice în parcuri, dar și cu ocazia sărbătorilor de Florii, sărbătorilor pascale și în perioada premergătoare zilei de 1 Mai. Subliniem faptul că la nivel local, colaborarea dintre instituții a fost una fără probleme, așa cum de altfel a fost și înainte de această perioadă care ar trebui să ne unească și nu să ne dezbine. Poliția Locală Timișoara este una dintre instituțiile performante din acest domeniu din țara noastră, dovadă fiind indicatorii de performanță care au stat la baza activității an de an și care au fost depășiți prin munca asiduă și profesionalismul oamenilor din stradă, zi și noapte, de sărbători sau în weekenduri, fără să țină cont de vreme sau anotimp, dincolo de viața de familie și de situațiile dificile la care au fost nevoiți să facă față”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara.

Apoi au făcut un sumar al acţiunilor în care au fost implicaţi anul trecut. Poliția Locală Timișoara a constatat un număr de 133 de fapte de natură penală, iar 136 de făptuitori ai acestora au fost prinși și predați pentru continuarea cercetărilor Poliției Naționale, 3 urmăriți au fost prinși de polițiștii locali și predați Poliției Naționale. În ultimii trei ani, au fost depistați și predați un număr de 333 migranți către Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei.

„De asemenea, pe linie de autovehicule abandonate și fără stăpân, în anul 2019, în Timișoara au fost ridicate, ca urmare a acțiunilor polițiștilor locali timișoreni un număr de 1329 autovehicule abandonate de pe străzile orașului, conform Legii 421/2002. Ca urmare a acțiunilor polițiștilor locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră, în anul 2019, alte 503 autovehicule au fost ridicate ca măsură complementară ca urmare a staționărilor neregulamentare constatate de polițiștii locali. Aceste cifre reflectă doar o parte din activitatea polițiștilor locali din Timișoara în stradă, activitate apreciată de altfel de cetățenii orașului care au apelat la Poliția Locală Timișoara în soluționarea problemelor lor, fiind înregistrate, anul trecut, un număr de 13914 sesizări pe diferite linii”, au mai transmis aceştia.

În cele din urmă au fost făcute publice cifrele salariale ale angajaţilor, care corespund cu cele înaintate opiniei publice ieri de către primarul Nicolae Robu, sumele fiind cele nete:

2.000-3.000 lei / lună, pentru 93 de polițiști locali

3.000-4.000 lei / lună, pentru 132 de polițiști locali

4.000-5.000 lei / lună, pentru 33 de polițiști locali

Salariile funcțiilor de conducere:

6.054 lei / lună, pentru șef birou

6.582 lei / lună, pentru șef serviciu

7.032 lei / lună, pentru director executiv adjunct

7.435 lei / lună, pentru director executiv

banner 970 x 250