Noi reguli impuse pentru cei care circulă cu mijloacele de transport în comun din Timișoara

Societatea de Transport Public Timişoara impune reguli pasagerilor care circulă pe mijloacele de transport în comun pe timpul pandemiei. Respectarea lor este importantă, consideră reprezentanţii societăţii, pentru a reduce şansele îmbolnăvirii cu COVID 19.

Trei reguli sunt de bază: în mijloacele de transport în comun prevăzute cu patru uşi urcarea se va efectua pe uşile 1 şi 3, iar coborârea pe uşile 2 şi 4; în mijloacele de transport în comun prevăzute cu trei uşi, urcarea se va efectua pe uşa 2 (uşa din mijloc), iar coborârea pe uşile 1 şi 3; în mijloacele de transport în comun prevăzute cu două uşi, urcarea se va efectua pe uşa 1, iar coborârea pe uşa 2.

Bineînţeles, nu trebuie negijată nici spălarea şi dezinfectarea mâinilor şi purtarea măştii de protecţie.

„După urcarea în orice mijloc de transport în comun, este indicat ca toţi călătorii să se dezinfecteze pe mâini, fiecare mijloc de transport în comun fiind prevăzut cu dozator cu lichid dezinfectant. De asemenea, călătorii noştri au obligaţia să poarte mască de protecţie sanitară, care să acopere gura şi nasul. Călătorii care nu au astfel de măşti pot apela la eşarfă sau fular”, au transmis reprezentanţii STPT.

La fel de importantă este şi distanţarea fizică între călători, care va trebui să fie de cel puţin 1,5 metri.