Rufă: ,,Nu m-am băgat niciodată peste Alex!”

Acţionarul majoritar şi, totodată, preşedintele CS Metalul Reşiţa, Cătălin Rufă, a vorbit într-un interviu acordat pentru Express de Banat despre plecarea antrenorului Alexandru Pelici.

 

Domnule Rufă, Alex Pelici a renunţat la echipă după numai două etape. Ce s-a întâmplat?

Da, este real, din nefericire e real. Ce să zic?! Nu s-a întâmplat nimic, noi nu avem ce să ne reproșăm în relația cu dumnealui. Am avut niște discuții normale între conducere și… de fapt, au fost între mine și dumnealui. Nu i-am reproșat nimic, chiar l-am îmbărbătat. Probabil a acumulat niște frustrări, că nu i-a ieșit ce își dorea de la acest început de campionat. Ştie că echipa asta poate mai mult și atunci, posibil, a simțit o nemulțumire, dar nu era cazul. Știam de sâmbătă că este supărat, am așteptat până astăzi ca să se calmeze, l-am rugat și eu, și domnul primar, am insistat, dar nu știu ce să zic. Îmi pare rău, pentru că este unul dintre marii antrenori ai României. Regret că nu mai continuă cu noi, este o pierdere imensă.

Dacă nu sunt probleme mai grave la mijloc, există cumva posibilitatea să revină asupra deciziei?

Nu mai e nicio șansă să vină. L-am rugat și pe domnul primar, a insistat și dânsul, dar m-a sunat și mi-a spus că trebuie să facem altceva, că nu se mai poate și nu mai vrea.

Concret, ce l-a supărat atât de tare încât să demisioneze?

L-a deranjat faptul că am spus eu că jocul ar trebui să fie mai consistent și când spun consistent mă gândeam la pase, să paseze mai mult. A fost o remarcă, nicidecum un reproș că s-au pierdut puncte. Am avut o discuție cu el înaintea începerii campionatului și i-am spus, Alex, poți să pierzi și cinci meciuri, eu știu ce valoare ai tu, știu ce valoare au jucătorii, este posibil să pierdem pe lipsă de acomodare, dar sută la sută vor veni rezultatele. Nu se pune problema de demisie, de supărare pe seama rezultatelor, mai cu seamă că ce s-a întâmplat la meciul cu Olimpia Satu Mare se întâmplă odată la cinci ani în fotbalul mondial, asta nu se întâmplă lunar sau săptămânal. Cred că s-a supărat foarte tare din cauza rezultatului, este un tip care se consumă foarte tare, are un caracter frumos, este un tip cumsecade. Această discuție a avut loc duminică, când ar fi trebuit să fim cu toții mai calmi, să ne canalizăm pe următorul meci, să rezolvăm problemele care au fost, dar eu nu i-am reproșat nimic și nici nu am să îi reproșez și chiar și acuma daca vrea să revină, să revină.

V-aţi băgat peste antrenor, i-aţi impus anumite lucruri în ceea ce priveşte alcătuirea echipei sau sistemul de joc? Sau e posibil să fi interpretat astfel discuţia cu dumneavoastră?

Nu m-am băgat niciodată peste Alex, pretenția mea a fost să fiu de faţă când se alcătuiește lotul și asta o să o am cu fiecare antrenor.

 

Aţi găsit repede un înlocuitor pentru Alex Pelici. E sută la sută sigur că echipa va fi condusă de Alin Artimon?

 

Chiar azi am discutat cu altcineva, că nu avea rost să aștept. Eu am vorbit cu domnul Artimon și am considerat că trebuie să aducem un antrenor care cunoaște jucătorii, un antrenor experimentat și, din punctul meu de vedere, Alin este omul potrivit. Mai ales că este apreciat în zonă, are o carte de vizită remarcabilă pentru liga a doua și rezultate foarte bune în liga secundă. Chiar dacă nu i-a ieșit la Farul, el preia o echipă bună, bine antrenată fizic de Alex și sunt convins că vor veni rezultatele. Că nu vin în etapa următoare, că nu vin peste două, dar vor veni rezultatele. Alin și-a dat acordul și mâine este așteptat la Reșița.

Alex Pelici era foarte agreat de primarul Mihai Stepanescu. V-aţi consultat cu dumnealui în ceea ce-l priveşte pe Alin Artimon?

În alegerea lui Artimon m-am consultat și cu domnul primar, i-am spus ce variante sunt și nu am vrut să risc, i-am spus că Alin este un antrenor foarte bun, cu experiență, care cunoaște seria, jucătorii. Domnul primar a vorbit cu Alex și a spus că nu îl poate convinge și logic că agreează această soluție.

Aţi mai avut şi alţi antrenori în vedere sau Artimon a fost singura variantă la care v-aţi gândit?

Au mai fost în discuție domnul Gherman, care a antrenat la Unirea Alba Iulia, şi domnul Barbu, fost la Deva. La ei ne-am gândit, dar eu consider că am făcut alegerea cea bună cu Alin.

Comments

  1. LuxPhotoFuchs says:

    Artimon a antrenat CSM Ramnicu Valcea intre anii 2008-2010!! Nu stiu daca nu l-o fi sapat pe Pelici asteptand primul chix al echipei…Oricum si pentru el va fi foarte, foarte greu sa schimbe ceva care in Valea Domanului, pare sfant, TRADITIA ROSSONERILOR, a adevaratului Metalul, castigatoare de Cupa si a UDR-ului, campioana a Romaniei!!

    http://www.youtube.com/watch?v=GH37X-udTh4