Case din viitor pentru cărășeni

Pare desprins din filmele science fiction, dar casa viitorului va fi proiectată și în Caraș-Severin. Dincolo de consumul redus de energie, construcțiile vor fi amplasate în zone pure din punctul de vedere al poluării și pe terenuri unde costurile sunt reduse. Și cei care vor locui în aceste clădiri sunt selectați, astfel că cei care vor locui aici trebuie să aibă un comportament eco.

Casa viitorului va fi proiectată și în Caraș-Severin. Asta după ce, Uniunea Europeană a alocat fonduri în acest sens. Bugetul proiectului se apropie de 250 de milioane de euro și vizează mai multe țări, precum Austria, Grecia, Italia, Bulgaria, România, dar și alte zece state din Europa de Sud Est, tocmai pentru a reduce diferența între nivelurile de dezvoltare a regiunilor europene și a recupera din decalajul regiunilor mai puțin favorizate.

Proiectul vizează posibilitatea inițierii unor acțiuni pilot care vor deschide un drum cu potențial ridicat. Mai exact, acesta se referă la construirea unor case inovative, ecologice cu un ridicat conținut tehnologic, consum de energie redus, emisii de dioxid de carbon cât mai scăzute, la costuri accesibile, care ar trebui să fie proiectate în așezări ecologice, amplasate pe terenuri cu costuri reduse, unde chiriașii vor avea comportamente eco-orientate.

La cel mai recent plen, aleșii județeni au aprobat contribuția proprie a forului, de 2 la stă din buget. În bani, asta înseamnă aproape 3.000 de euro.

 

Comments

  1. dan-aliosa ulici says:

    casele astea de viitor sunt ale fetei sefului tau Oana,nu?doar micutza frunzaverde se ocupa cu asta…:))

  2. alex says:

    ce-nseamna sa fii frustrat?! cine zice ceva de frunzaverde in acest articol? dan-aliosa, se vede ca intotdeauna lasi comentarii numai ca sa fie. Nu-i bai, dan diaconescu te promoveaza pentru asta cu functie in secretariatul central. doamne ajuta! daca ii mai spui ca faci si video-chat in propriul tau apartament, poate il dai de tot pe spate. succesuri la ce faci tu acolo, oricum!