Cascada Bigăr, asaltată de turiști odată cu încălzirea vremii

Cascada Bigăr, una dintre cele mai importante atracții turistice din vestul României, este luată cu asalt de turiști odată cu încălzirea vremii, mai ales la sfârșit de săptămână.

Cascada Bigăr, aflată în județul Caraș-Severin, continuă să atragă turiști din toate colțurile țării și ale lumii. Cascada din Banatul Montan a devenit cunoscută după ce în urmă cu câțiva ani a fost desemnată cea mai spectaculoasă cădere de apă din lume, de către site-ul The World Geography.

Potrivit reprezentanților Ocolului Silvic Bozovici, de care aparține Cascada Bigăr, numărul turiștilor a început să crească odată cu încălzirea vremii. Astfel, la sfârșit de săptămână, între 500 și 700 de vizitatori aleg să admire căderea de apă. Cei de la Ocolul Silvic Bozovici se așteaptă că numărul turiștilor să fie din ce în ce mai mare pe timpul verii.

leader board 728 x 90 px

Pe de altă parte, în această perioadă, Cascada Bigăr pare mai frumoasă ca niciodată. Asta pentru că mușchii de pe pragul stâncos sunt de un verde crud, iar apa care se revarsă este din abundență, ca urmare a ploilor deloc puține din ultima vreme și a topirii zăpezii de pe munte.

Cascada Bigăr se află în județul Caraș-Severin, pe teritoriul administrativ al comunei Bozovici, în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița. Pe lângă această cădere de apă trece și Paralele 45, fapt marcat în teren printr-un panou geografic.