FOTO. Universalul Vechi arată modern cu ajutorul artei! Clădirea prinde viață noaptea

Magazinul Universal a fost deschis pentru o expoziție dedicată lucrărilor artistului Dumitru Gorzo. Ce a mai rămas în clădire și cum arată interiorul acum?

Cu ocazia vernisajului expoziției „Picturi cu vârf și îndesat” semnată de artistul Dumitru Gorzo, magazinul Universal și-a deschis încă o dată porțile. La venerabila vârstă de aproape 70 de ani, Universalul a redevenit actual prin desenele dedicate Reșiței, care pot fi admirate în continuare la ferestre. Seara, luminile se aprind și creează un efect vizual inedit, o pată de culoare pentru oraș.

Universalul rămâne o clădire cu o arhitectură deosebită. Ruptă din designul realismului socialist, cu mozaicuri și coloane, dar cu nevoie stringentă de renovare, fostul magazin cere să fie redat cetățenilor care să se plimbe și să îl admire din interior. Doar viitorul știe ce are rezervat pentru magazinul Universal, devenit între timp „agazinul Universal” după ce litera „m” a căzut. Într-o călătorie ad-hoc, reșițenii care au venit să vadă picturile expuse în geamurile magazinului au fost invitați să facă un tur al clădirii. Primarul Ioan Popa i-a asigurat pe cei care vor lăcrima cu nostalgie la gândul a ceea ce a fost odată Universalul că are suficiente batiste pentru toți. Pe lângă pancartele cu produse vechi, în incintă se mai găsesc sticle de Coca-Cola și Fanta din 1998, case de marcat și suc de tomate care avea termen de valabilitate perioada de 36 de luni.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/