Caraş-Severinul îşi pierde marii campioni!

Gimnaştii Răzvan Şelariu, Daniel Popescu, Alin Jivan, Flavius Koczi sau Cosmin Maliţa sunt doar câteva exemple de sportivi de mare valoare care şi-au făcut bagajele şi au întins-o de la Reşiţa pentru că nu au fost apreciaţi cum s-ar fi cuvenit. Acum, e rândul altora şi altora, aşa cum e cazul celui mai bun sportiv al judeţului în 2011, luptătoarea Alina Vuc.

Au trecut ani de când sportivii amintiţi mai sus au spus adio Reşiţei pentru că aproape nimeni nu i-a băgat în seamă. Nu s-a schimbat nimic de atunci, ba, dimpotrivă. Parcă şi acelora care au o reţinere în a se despărţi de cluburile la care au crescut şi sub culorile cărora au făcut paşii spre marea performanţă unii ţin să le dea cu şutul în fund.
Alina Vuc, sportiva anului în Caraş-Severin, sportiva numărul 1 a Federaţiei Române de Lupte, s-a săturat să tot fie marginalizată. Paharul pare să se fi umplut odată cu anunţarea topului celor mai buni sportivi şi antrenori ai judeţului în 2011. Cu acea ocazie, Ioan Stan, directorul CSŞ Reşiţa, a pus la îndoială meritele antrenorului Nicolae Constantin în obţinerea celor două medalii câştigate de Alina la Campionatele Europene şi Mondiale pentru juniori. “Să nu uităm că Alina în mare parte din an şi participarea la Campionatele Mondiale le-a efectuat cu antrenorii de la Sfântu Gheorghe, care au pregătit-o la lotul naţional”, a ţinut să precizeze Ioan Stan atunci când a anunţat că Nicolae Constantin a cel mai bun antrenor din judeţ în 2011.

A dat cu Stan de pământ
Caracter deosebit, Alina Vuc a ţinut să spună lucrurilor pe nume şi l-a pus la punct pe directorul CSŞ. “Fără maestrul Nicolae Constantin nu aş fi ajuns unde sunt acum. Chiar dacă eu m-am antrenat în cea mai mare parte la lot, asta nu înseamnă că maestrul Nicolae nu m-a susţinut. Şi datorită dumnealui am ajuns la lot. Nu se întreabă nimeni cum am ajuns la lot? Cine m-a antrenat să ies campioană şi să ajung la lot? Maestrul mă susţine psihic în orice problemă am pe plan sportiv. Sunt momente în care poate ai o problemă şi te saturi de lot şi de tot. Cu antrenorul de la lot nu poţi să vorbeşti chiar orice, că nu te cunoaşte la fel de bine ca antrenorul de la club, care te-a crescut de mică”, a declarat sportiva.

Pleacă la Steaua?
Alina Vuc are deja o carte de vizită impresionantă şi, în timp ce alte cluburi o curtează cu oferte avantajoase, la Reşiţa trece aproape nebăgată în seamă, motiv pentru care i-a mărturisit omului care a descoperit-o şi crescut-o că are bagajele deja făcute. “Alina mi-a spus că vrea să plece. O vor cei de la Steaua. Ea nu poate trăi din 400 de lei, dar mi-ar părea rău să plece de la Reşiţa. Ştiu că e foarte supărată”, a recunoscut Nicolae Constantin.

Comments

 1. Florin says:

  Pai cum sa nu fie asa cand Stan e cel mai mare descoperitor de talente, a avut o cariera stralucitoare si a stat numai pe locurile fruntase in performanta, a dscoprit si promovt la loturile nationale zeci de sportivi si sportive…… SPER CA ATI SESIZAT AROGNTA MEA.
  Va rog eu sa intelegeti ca ce zice acest Stan e sfant ,el le stie pe toate ca a avut cine sa -l invete. Nu vedeti ca au distrus tot, dupa ce pleaca ei se inchid usile.
  Apropo parca STAN e director la CSS si Vuc e la CSM, cum de a ajuns el sa-si dea cu parerea????

 2. Ilie says:

  Domnule jurnalist, felicitari pentru acest articol, dar era interesant daca vedeam in articol si parerea antrenorului Constntin, ca din cite cunosc nu e prima oara cind incearca sa razbata printre nebuniile sistemului.
  Nu am vazut niciunde in ziare ca maestrul Constantin sa-si de cu parerea despre handbal sau cit de bun director e STAN insers vad c se poate.

 3. Dorel says:

  Constantineeeeeeeeeeeee, cum de te-au lasat astia sa iesi pe locul I ca nu le sta in caracter.

 4. CAMI says:

  Ai uitat de unde ai plecatSTANE…… si cum ai plecat ..NESIMTITULE…Te bati acum cu pumnul in pieptSECURISTULE….Ai uitat ce ai facut cu fetitele PEDOFILULE ….Calci pe cadavre HOTULE…Nu vezi ca te bate DUMNEZEU ….ANTICRISTULE……

 5. Marius says:

  Credeti-ma pe cuvant ca cea mai mare vina o poarta familia Dacica pentru tot ce se intampla in sportul din judet, dar in special in lupte. Antrenorul Adrian Dacica nu mai are sportivi cu care sa obtina rezultatele care le-a avut in anii trecuti, iar gandul ca altcineva sa fie mai bun ca el (rezultate mai bune), il macina de-a dreptul. In consecinta aplica politica PDL-ului (politica pumnului in gura) si se straduieste sa distruga tot in jurul lui doar pentru a ramane el “cel mai bun”. Nu stiu de cand nu a mai participat ACTIV la un antrenament al sectiei de lupte pe care o conduce, caci sa-ti exerciti cu succes meseria de antrenor nu este atat de important precum doborarea colegilor de munca.
  Ani de zile a incercat sa desfiinteze sectia de lupte Greco-Romane a maestrului Nicolae Constantin, aplicand cele mai NEortodoxe metode: i-a FURAT 3 sportivi cu mare potential, dupa care si-a batut joc de ei; schimbarea programului de antrenament astfel incat copiii sa nu poata participa la antrenamente; nu i-a mai dat bani sa participe la concursuri; nu i-a mai dat bani pentru cantonamente cu copiii, etc. TOATE acestea petrecandu-se chiar sub nasul dl. director Rusalin Fic (un fel de “marioneta” a dl. Dacica).
  In momentul imediat urmator intervine si “doamna” Dacica, care in urma rezultatelor exceptionale obtinute de maestrul Nicolae Constantin cu sportiva Alina Vuc a refuzat ORICE premiere din partea clubului sau a Directiei de Tineret si Sport a jud. CS motivand ca “NU SUNT BANI”.

  Episodul 2 intr-un viitor comentariu.

 6. Marius says:

  Stia toata tara rezultatele lui. A iesit locul 1 in topul federatiei. Oricat s-ar fi straduit, nu aveau cum sa nu-l scoata locul 1. Ce au putut face si AU FACUT a fost sa-l acuze ca nu este meritul lui. Un om cu capul pe umeri, intelege ca, ce declara anumiti ipocriti sub amenintare, pot fi minciuni.

 7. adina says:

  toti sportivii care se indreapta cu pasi repezi spre marea performanta se pierd datorita persoanelor de la conducere sau antrenorii care nu au ce face decat sa dea in cap celor care ajung la nivelul lor sau ba mai mult peste…in cazul maestrului Nicolae este un mare antrenor care tine la sportivii lui si nu tine doar sa scoata bani d pe ei cum se intamla in majoritatea cazurilor, pacat sa ingropi numele unui asemenea antrenor din cauza invidiei, 80% e meritul lui din performanta alinei!!

 8. Dorel says:

  astept parta a doua ca e interesant in prima ce e… oarei ei citesc ?

 9. […] Caraş-Severinul îşi pierde marii campioni! […]