Corupția, hoția, nepotismul și grupurile mafiote controlate de oamenii politici au distrus județul! Acum, și universitatea!

Caraș-Severinul a ajuns astăzi un adevărat pol al sărăciei, deși acest colț de lume a fost cândva binecuvântat de Dumnezeu.

 

Industria a fost odinioară în floare, aici s-au construit motoare navale, echipamente pentru hidrocentralele lumii, s-a turnat cel mai bun oțel și s-au urcat în vagoane munți întregi de uraniu sau cărbune. Acestui județ îi lipsește doar marea, în rest, le are pe toate: munți, băi termale, Dunărea și clisura ei, lacuri unice în lume, râuri, chei, rezervații naturale incluse în patrimoniul UNESCO. Toate au fost însă jefuite sau distruse de nepăsare, iar Caraș-Severinul a ajuns pe ultimele locuri în țară! Acum e rândul Universității „Eftimie Murgu” Reșița!

 

Aceleași motive care au distrus industria sau turismul în Caraș-Severin stau și la baza prăbușirii universității reșițene. Goana nebună a unora de a se îmbogăți, indiferent cum, promovarea unor nonvalori pe funcții importante și mazilirea celor care ar fi fost mult mai îndreptățiți să îndeplinească roluri-cheie, nepotismul și corupția dusă la rang de artă au făcut ca Universitatea „Eftimie Murgu” să ajungă în pragul desființării. Singura șansă de salvare pare a fi fuziunea cu Universitatea de Vest din Timișoara. „În urma consultării angajaţilor UEMR cu privire la începerea negocierilor în vederea fuziunii prin absorbţie a Universităţii «Eftimie Murgu» din Reşiţa cu Universitatea de Vest din Timişoara, Senatul UEMR, întrunit în şedinţa din data de 11.09.2015, a votat pentru începerea tratativelor de fuziune a Universităţii ,,Eftimie Murgu” din Reşiţa cu Universitatea de Vest din Timişoara. Totodată s-a aprobat şi comisia care va reprezenta Universitatea ,,Eftimie Murgu” din Reșița la tratativele ce se vor derula în perioada următoare cu reprezentanţii Universităţii de Vest din Timișoara”, a comunicat conducerea UEM.

Decizia i-a nemulțumit pe profesorii care se știu curați, dar a fost acceptată de toți ceilalți care văd în această fuziune singura șansă să-și păstreze locurile de muncă. Nu s-ar fi ajuns aici însă dacă existau reacții înainte ca sistemul corupt să prindă rădăcini atât de puternice. Dar când conducerea universității a promovat în funcții de decani, prodecani și altele tot felul de personaje, pe orice alte criterii numai pe competență nu, nimeni nu a scos o vorbă. Cu alte cuvinte, și cei care nu au luat șpagă sau nu le-au cerut studentelor favoruri sexuale au o vină. Acum, consecințele le suportă toată lumea!

Comments

 1. ion says:

  Radivoj nu crezi ca exagerezi ?
  Poti spune orice despre ,,Clorofilă” dar să-l faci pedofil e cam mult.

 2. Dedicatie says:

  Pt Radivoj Milenovici esti un gunoi ordinar care doar critica pe toata lumea jegos ordinar care esti ,sunt sigur ca daca mata stia ca va naste un prost te avorta cacatule care esti sa sugi ceva tuturor masonilor ,studentilor de la universitate si tuturor oamenilor din acest judet .

 3. Adrian says:

  Auzi Dedicatie, tu de cate ori i-ai supt-o lu` Frunzaverde de il aperi cu atata indarjire?! Asa mult ti-a placut?

 4. dedicatie speciala says:

  Aveti dreptate! Auzi dedicatule la ..lins, B. ca stiu cine esti, tu daca stiai ce caci pe lume, nu o puneai sa avorteze? Blestemele oamenilor au cazut pe voi!

 5. Ai dreptate Andy, dar ideea e sa se scape.

 6. Pentru Andy says:

  Alternativa era, stimabile, ca oamenii de acolo sa nu fie platiti 4 luni! Adica sa munceasca pe gratis! Daca erai dispus, de ce nu ai facut-o??

 7. Podsekalnikov says:

  Caras-Severin – rusine, rusine si iar rusine. Trecut glorios viitor sumbru. Pe langa politicienii din toate partidele care s-au perindat la conducerea judetului/orasului de vina sunt si oamenii de rand, amatorii de mici + bere la chermezele primariei. Lipsa de reactie(sub orce forma) a acestor oameni, nepasarea pt. viitorul lor a adus judetul si orasul Resita la DEZASTRU. Nu exagerez cand spun DEZASTRU. Mai exista si o subspecie umana carora aceasta situatei disperata le convine si profita de ea. Acestia fiind ,,oamenii de afaceri” locali. In concluzie va dau un sfat – EMIGRATI!!!!!!!!!!!

 8. andy says:

  @Podsekalnikov
  Acesta e nivelul de civism in judet. Cei din CS pot sa se ia de mana cu cei din Moldova, mare diferenta de mentalitate nu e intre ei.

 9. Adrian says:

  Cine vorbeste de coruptie? Rumanul de rand?
  Ce tupeu !!! El, rumanul de rand care s-a nascut cu spaga in buzunar?
  Culmea tupeulii. El spagarul si hotul Europei?
  Extraordinar !!!

 10. Luci says:

  De ce sa nu vorbeasca? Nu este democratie?! Ar trebui sa taca? Lasa-i macar vorba ca in rest i-ati totul.

 11. popescu says:

  ESTE STRIGATOR LA CER CUM A PUTUT SA FIE BATJOCORIT INVATAMANTUL SUPERIOR DIN ACEST ORAS CENUSIU DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE ,URMARE PROMOVARII IN FRUNTEA UNIVERSITATII A UNUI SEMIDOCT CARE NU STIE SA REDACTEZE NICI MACAR O CERERE CORECT GRAMATICAL, DAR CARE BEA WYSKY ZILNIC LA HOTEL ROGGE IN COMPANIA SEMIANALFABETILOR PE CARE IA PROMOVAT SA CONDUCA FACULTATEA DE LIVRAT DIPLOME PENTRU BANI SI SERVICII SEXULE .APROPO ACESTI DEZGUSTATORI LIBIDINOSI DUPA DEZMATUL BAHIC DADEAU TELEFOANE SA VINA STUDENTE LA HOTEL PENTRU A LE OFERI “MEDITATII SEXI”. RUSINE, RUSINE , RUSINE CUM ATI PUTUT SA DECREDIBILIZATI PROFESIA DE PROFESOR UNIVERSITAR SI SA VA BATETI JOC DE MINUNATA CALITATE A TINERILOR DE STUDENTI DORNICI DE CUNOASTERE .

 12. Adrian says:

  Niciodata nu a existat invatamant superior in acest oras.
  Mereu a fost la nivelul de acum. Ca s-a numit Institutul de Subingineri, sau ca s-a numit UEM. Mereu s-au dat diplome la kilogram.

 13. Robert Chisalita says:

  Cum ramane cu celalalt furnizor de diplome universitare din oras si din judet? Spiru Haret a avut multi clienti. Profitorul ce mai face, domnule DIICOT? Sau este si el ‘de-al nostru’?