Caransebeșul sărbătorește de Ziua Națională

Program festiv organizat de Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României. Manifestările se vor desfășura în centrul civic al urbei, denumit și piața Elie Miron Cristea.

Acțiunea sprijinită de Primăria și Episcopia Caransebeș va începe la ora 13.45 cu constituirea dispozitivului de onoare și întâmpinarea oficialităților. Vor urma alocuțiuni din partea personalităților prezente după ce va fi intonat Imnul României și va fi oficiată slujbă de Te Deum.

Ca un omagiu adus eroilor naționali, caransebeșenii prezenți vor putea aplauda intrarea triumfală a trupelor românești în uniforme de epocă din Primul Război Mondial și încadrarea lor în Dispozitivul de Onoare. Prima parte a programului se va încheia cu depuneri de flori la Crucea Identității Naționale din 1810.

După aceste festivități, acțiunea se va muta în piața General Dragalina, în fața Casei de Cultură, unde se va desfășura un program artistic susținut de Taraful Olanii. În același timp, organizatorii au pregătit tradițională masă de 1 Decembrie, astfel că în timp ce gugulanii vor asculta muzica populară pot să guste câte o porție de fasole cu cârnați.

În cadrul spectacolului intitulat „Cântec, joc și voie bună” vor prezenta scurte momente muzicale Vanesa Olan, Adela Jurchescu, Daniela Văcărescu, Traian Barbu și Ana Munteanu. Programul va fi întregit de o suită de jocuri populare cu Ansamblul Junii Gugulani, coregraf Adrian Jurchescu.

Ziua de 1 Decembrie se va încheia cu un concert de muzică clasică în sala de spectacole a Casei de Cultură, începând cu ora 18.00. Invitat Ansamblul de coarde „TYMES QUARTET” din Timișoara, având-o în componență pe soprana Bianca Mihăiescu, membră a Filarmonicii „Banatul” din Timișoara, Cristian Duță vioară, membru al Operei de Stat din Timișoara, Eugen Morărița vioara, membru al Operei de Stat din Timișoara, Irina Vizir violă, membră a Filarmonicii Banatul din Timișoara și Andrei Saramet violoncel, membru al Operei de Stat din Timișoara. Intrarea este liberă.