Revista „Euroregionalia” – o lecție de istorie pe limba tuturor

Timișorenii sunt invitați în perioada 27-28 noiembrie la Sesiunea Științifică anuală a Muzeului de Artă Timișoara, eveniment în cadrul căruia va avea loc și lansarea primului număr în limba engleză a revistei „Euroregionalia” – o publicație de studii interdisciplinare, editată în colaborare cu Centrul de Studii Avansate în Istorie.

Revista „Euroregionalia” a devenit un reper pentru lumea academică, iar în paginile acesteia se regăsesc, din 2014, opiniile celor mai de seamă specialiști în istorie. Coordonatorul publicației este directorul Muzeului de Artă din Timișoara profesor universitar doctor Victor Neumann.

Noua ediție aduce ceva inedit față de celelalte șase ediții: primul exemplar în limba engleză. Revista va fi de acum accesibilă tuturor cititorilor ei. Premiera are loc în contextul Capitalei Europene a Culturii în 2021 Timișoara.

Tema evenimentului din acest an este: Artă, istorie și muzeografie. Europenitatea Banatului Timișoarei în secolul al XX-lea. Evenimentul va avea loc în Sala Barocă a Muzeului de Artă, de la ora 10.00. În cadrul Sesiunii Științifice vor lua cuvântul, printre alții, Florin Lobonț, Miodrag Milin, Josef Wolf, Iuliana Galeș, Gabriel Szekely, Carol David, Sașa Iașin, Claudiu Toma, Annemarie Podlipny și Victor Neumann.