Caransebeșul promovează cultura și tradițiile țării la Târgul de Paște din aprilie

Municipalitatea din Caransebeș continuă tradiția organizării Târgului de Paște în perioada 1 aprilie – 5 mai, în zona centrală a urbei.

Este un obicei împrumutat de la austrieci, spune primarul Marcel Vela, pentru a promova cultura, arta culinară și tradiția acestor locuri.

Țara noastră se remarcă prin particularități şi tradiţii regionale. Târgul de Paște invită la experimentarea unor fragmente bogate de cultură, tocmai de aceea sunt invitați comercianți din toate zonele țării”, a menționat primarul Marcel Vela.

Vor fi puse cu această ocazie la dispoziție, în mod gratuit, căsuțe din lemn pe strada Nicolae Corneanu, din fața Catedralei Episcopale până în fața Casei de Cultură. Vor fi două sectoare: unul de alimentație publică și altul pentru micii comercianți, iar căsuțele se vor putea închiria la tariful de 600 de lei în sectorul alimentație și 400 de lei pentru comercianți, pe toată durata organizării târgului. Taxa de salubritate și de furnizare a curentului electric se va încasa de către casa de cultură la tarifele practicate de Serviciul de Salubritate Transal Urbis, urmând ca sumele să fie virate către furnizorii de servicii.