Licitație pe bune! Apă mai ieftină pentru cartierul Mal

Locuitorii cartierului Mal din Oțelu Roșu au motive de bucurie. Până la sfârșitul verii vor avea apă la robinete!

Spre satisfacția șefului administrației publice locale, licitația pentru realizarea introducerii rețelei de apă în cartierul Mal a fost câștigată de un constructor din Oradea. Lucrul și mai îmbucurător este faptul că, deși studiul de fezabilitate prevedea o investiție de peste 700.000 de euro, plus TVA, cu o cofinanțare de 20 la sută din partea primăriei, în sumă de 140.000 euro, licitația care s-a realizat la București pe SEAP a fost câștigată cu doar 280.000 euro, ceea ce înseamnă 40 la sută din valoarea lucrării prevăzută inițial.

„De la un proiect de 700.000 euro s-a ajuns la 40 la sută din această sumă. Este posibil! Dacă lucrurile ar fi corecte și licitațiile ar fi organizate ca aceasta, poate s-ar putea vorbi de sume reale cheltuite la lucrări de anvergură. Noi, acum, am economisit din cofinanțarea de 20 la sută din suma totală! Nu mai punem suma de 140.000 de euro de la bugetul local, ci doar 20 la sută din suma de la licitație, adică din 280.000 de euro, ceea ce înseamnă 56.000 de euro! Pentru noi este un avantaj incredibil, mai ales că banii vin de la bugetul local și cu banii rămași aș putea asfalta un km de drum”, ne-a declarat primarul Luca Mălăiescu.

Lucrările de introducere a rețelei de apă la Mal vor începe în maximum o lună de zile și nu ar trebui să dureze mai mult de două luni. De această investiție vor beneficia peste 200 de familii din Mal, care până acum s-au gospodărit cu apă de la fântâni.