Caransebeşul, pregătit pentru Codul Portocaliu

Şeful Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, primarul Ion Marcel Vela, a dat asigurări că administraţia locală este gata să facă faţă avertizării meteo de ninsori abundente şi vânt puternic care a intrat în vigoare de ieri după-amiază.

Administraţia locală şi instituţiile, societăţile comerciale sau companiile de stat care fac parte din Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din Caransebeş sunt gata să intervină dacă situaţia o impune cu un important număr de oameni şi utilaje. Aproximativ 20 de utilaje şi 300 de oameni sunt pregătiţi în orice moment să intervină. “Putem interveni cu 4 tractoare, 5 buldoexcavatoare, 4 camioane şi 4 încărcătoare pentru eliminarea stratului de zăpadă. Deasemenea, avem la dispoziţie două internate şcolare pentru a caza, la nevoie, posibili sinistraţi, plus 100 de paturi disponibile la Spitalul Municipal de Urgenţă, în condiţii de căldură. Avem 128 de oameni pregătiţi la toate autorităţile din Caransebeş, iar într-un interval de 30-60 de minute putem mobiliza, în caz de nevoie, şi celelalte echipe care sunt în aşteptare, asta însemnând alţi 170 de oameni”, a precizat edilul-şef al Caransebeşului.

Ajutoare, în Vrancea şi Buzău
Dacă Marcel Vela i-a asigurat pe caransebeşeni că zăpada nu le va crea probleme deosebite, aceştia trebuie să ştie că pot veni în sprijinul sinistraţilor din Vrancea şi Buzău, deoarece Primăria va deschide un punct de colectare a alimentelor neperisabile la sala de sport a Liceului Traian Doda. “Alimentele vor ajunge la sinistraţi în numele cetăţenilor din Caransebeş şi nu al Primăriei sau Consiliului Local”, a declarat Vela.