Aproape 50 de şcoli sunt închise

Circa 200 de persoane din comuna Cornereva sunt izolate din cauza nămeţilor mari şi a ninsorii abundente din ultimele ore. Oamenii sunt pregătiţi cu mâcare şi apă, dar cer ajutorul prefectului în caz de urgenţe medicale. De asemenea, probleme sunt în Caraş-Severin şi la 47 de şcoli care au porţile închise.

Situaţia din comuna Cornereva s-a complicat, din cauză că localitatea este amplasată în Munţii Cernei, la 1.200 de metri altitudine, iar casele sunt răsfirate, la o distanţă de 300-400 de metri una de alta. „Din cauza distanţei şi a drumurilor aproape inexistente sau inaccesibile, şi vara este foarte greu de ajuns aici. Practic, oamenii se deplasează doar pe nişte cărări. Localnicii din dele 47 de cătune ale comunei Cornereva sunt aprovizionaţi, ei fiind obişnuiţi cu asemenea situaţii. Oricum, în caz de urgenţe medicale, vom găsi soluţii. Vom aduce un elicopter, persoana în cauză va fi coborâtă cu ajutorul salvamontiştilor”, a spus prefectul Octavian Ţunea, în urmă cu câteva momente.

Şcoli cu porţile închise
De asemenea, 47 de şcoli din Caraş-Severin şi-au închis porţile. Asta, fie din cauză că nu au căldură, fie din cauza zăpezii care le pune în pericol viaţa copiilor. „Peste 3.500 de elevi şi-au întrerupt activitatea, în urma deciziei consiliilor locale şi vor rămâne închise pe perioada ninsorilor”, a adăugat reprezentantul judeţului în teritoriu. Pe lista școlilor închise se află Liceul Dragalina din Oravița (foto), dar și școlile din Reșița de la Cuptoare și Secu.

În aceste zile, peste 30 de echipaje ale poliţiştilor patrulează pe drumurile din judeţ, astfel încât să sesizeze situaţiile care le-ar putea crea neplăceri oamenilor.

Comments

  1. joita mihai says:

    ieeee fara scoalaaaa