Pseudo-şoferi pe drumurile judeţene

Poliţiştii de la Rutieră care s-au ocupat de supravegherea a traficului în weekend nu s-au confruntat cu evenimente rutiere majore, semn că zăpada i-a ţinut pe oameni mai mult în case. Totuşi, cei care au fost prinşi la volan cu nereguli, au ajuns pe mâna oamenilor legii.

În cursul zilei de ieri, în timp ce efectuau acţiuni de supraveghere a traficului în municipiu, poliţiştii reşiţeni au oprit pe strada Sportului un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani. În urma verificărilor efectuate de oamenii legii, a reieşit că şoferul s-a urcat la volan fără să aibă permis de conducere. „În  continuare se  efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 86, alin. 1 din OUG 195/2002”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Cu aceeaşi situaţie s-au confruntat tot ieri şi rutieriştii din Caransebeş. Conducătorul unei maşini trase pe dreapta pe strada Ardealului din localitate s-a dovedit a fi de fapt un pseudo-şofer. Bărbatul în vârstă de 41 de ani este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice fără permis.

Nici şoferii care au urcat la volan deşi consumaseră alcool în prealabil n-au scăpat de vigilenţa poliţiştilor. „Lucrători din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Caransebeş, în timp ce executau supravegherea şi controlul traficului, pe raza comunei Teregova, au oprit pentru control un autoturis marca Opel Vectra, condus de Petru M., de 32 ani, din Teregova. În urma testătii cu aparatul alcooltest a rezultat o concentraţie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Caransebeş unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, a mai spus Ancuţa Cărbunaru.