Caransebeşul are şi şcoală europeană, nu numai locuri de muncă!

 

 


Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș ocupă locul al doilea în topul câștigătorilor competiției naționale Școala Europeană. Conducerea unității școlare a participat astăzi la festivitatea de premiere organizată de  Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

Competiţia în care colegiul Național „Traian Doda” s-a evidențiat pune în valoare calitatea şi coerenţa managementului şcolii, precum şi impactul proiectelor europene din domeniul educaţiei derulate sau în curs de derulare.

Conform rezultatelor finale publicate de minister, în urma evaluării candidaturilor unităţilor de învățământ preuniversitar înscrise în competiția Şcoala Europeană 2015, unitatea de învățământ a obținut 185 de puncte și s-a clasat pe locul II din cele 60 de școli candidate. Pe locul I s-a situat Şcoala Gimnazială George Tutoveanu din Bârlad, judeţul Vaslui, cu 187 de puncte.

Certificatul este obţinut în contextul susţinerii de către Uniunea Europeană a programelor din domeniul educaţiei şi conferă recunoaştere şi prestigiu în cadrul comunităţii educaţionale. „Distincția de Școală Europeană se acordă o dată la trei ani. Liceul a obținut prima dată acest titlu în anul 2009. Este, de fapt, o recunoaștere a derulării proiectelor europene din ultimii trei ani. Pentru noi cel mai semnificativ proiect derulat cu fonduri europene este MEMORIA CULTURALĂ A POPOARELOR, în cadrul programului Comenius, în urma căruia elevii noștri au putut prezenta tradiția, istoria și cultura Banatului Montan în cadrul unei cooperări cu școli din Italia, Polonia, Spania, Franța. Elevi și profesori din școala noastră au vizitat aceste țări și au dus cu ei un bagaj de informații prin care au pus în valoare frumusețile acestui loc, dar și etnografia și zestrea noastră culturală”, ne-a precizat directorul Colegiului Național „Traian Doda”, Felix Borcean.

Din zona Banatului, fruntașe au mai fost Şcoala Gimnazială nr. 5 din Arad (locul 6, cu 184 de puncte) și Liceul Bănăţean din Oţelu Roşu (locul 20, cu 173 de puncte).

Liceul Bănățean Oțelu Roșu

Comments

  1. Anoniu says:

    Daaa si Director betivan si curvar :))