OFICIAL. 5 milioane de lei, bugetate pentru achiziția de autobuze noi!

Consiliul Local al municipiului Caransebeș a aprobat în ședință extraordinară de lucru, în unanimitate, noul caiet de sarcini pentru achiziționarea autobuzelor promise de ceva timp călătorilor din urbea de pe Timiș și Sebeș.

Până acum au eșuat cele 4 licitații organizate de societatea Transal Urbis, din cauza neprezentării ofertanților. În aceste condiții, s-a reconsiderat calibrarea bugetului pentru ca autobuzele și microbuzele ce vor fi cumpărate să dispună de EURO 6, condiție impusă de Uniunea Europeană pentru îmbunătățirea condițiilor de mediu. Astfel, s-a alocat suma de 5 milioane de lei de la bugetul local pentru cumpărarea a 4 autobuze și 2 microbuze.

„Există o directivă europeană că în cazul achiziționării de autobuze noi trebuie să aibă standardul EURO 6. Garanția va fi de minim 3 ani, cu o durată de funcționare de 15 ani. Autobuzele vor fi dotate cu aer condiționat, camere video, pentru a împiedica violențele din mijloacele de transport, rampă pentru persoane cu dizabilități, loc pentru fotoliu rulant și o lungime cerută de 18 metri. Vor avea, de asemenea, sistem de informare a călătorilor, sistem de numărare a călătorilor la uși, sistem de transmisie a datelor radio și sistem de urmărire prin GPS”, a precizat primarul Marcel Vela.

Acesta ne-a mai spus că administrația publică pregătește un proiect cu finanțare europeană în urma căruia să poată fi achiziționate autobuze electrice care să consume puțin și să respecte normele de protejare a mediului.

Comments

  1. Cetățeanul says:

    Bravo administrației caransebeșene,la Reșița se folosesc șchrot-urile aruncate de alții…

  2. Nicu says:

    Felicitari si la mai multe realizari domnule VELA!

  3. titi says:

    oare cine va incasa comisionu din afacerea asta.