Coco Galescu și-a dat demisia!

În urma incompatibilității găsite de ANI, viceprimarul a ales să renunțe la fotoliul de la cârma administrației locale. Acesta a explicat că nu este dezamăgit că a luat această decizie, dar este neliniștit din cauză că nu și-a dus mandatul până la capăt.

Aleșii locali ai municipiului Caransebeș, convocați astăzi în ședință extraordinară, au votat numirea unui nou viceprimar, după ce alpinistul a decis să renunțe la instanță în bătălia cu ANI. Acesta spune că în cazul în care magistrații nu i-ar fi dat câștig de cauză, toate actele pe care le-ar fi semnat în această perioadă ar fi fost lovite de nulitate.

,,Nu mi s-a părut firesc ca întreaga echipă din Primăria Caransebeș să sufere din cauza mea, pentru că nu merită acest lucru. Teoretic, există neconcordanțe, dar practic nu am intrat în niciun conflict de interese, pentru că am suspendat activitatea firmei, iar acest lucru poate fi verificat în acte. Într-o țară în care valorile sunt inversate, mă consider cel mai incompatibil individ!”, a concluzionat fostul viceprimar care de astăzi mai ocupă doar postul de consilier local.

CITEȘTE ȘI: De ce l-a găsit ANI incompatibil pe Cornel Galescu?

Coco Galescu susține că va rămâne în continuare la dispoziția conducerii municipiului cu toate cunoștințele de care dispune, iar în cazul în care va fi solicitat va răspunde pozitiv. ,,De acum mă voi axa mai mult pe activitățile școlare extracurriculare, pe latura montană, dar și pe expediții, lucruri pe care le-am neglijat în perioada în care m-am aflat la conducerea Primăriei”, a subliniat alpinistul.

Atunci când a făcut parte din executivul local, Cornel Galescu a promovat o serie de proiecte pe linie turistică, ecologică, școlară și, nu în ultimul rând, sportivă.

În locul său, pe postul de viceprimar a fost validat un alt liberal, propus chiar de alpinist. Filip Strejariu va prelua conducerea orașului, alături de primarul Marcel Vela.