Aleșii PSD: ,,Dosarul este bine făcut!”

Revolta de dinaintea sărbătorilor afișată de social-democrați s-a dovedit a fi nejustificată la cel mai recent plen al Consiliului Județean. Asta, pentru că în mapa fiecărui ales a ajuns informarea solicitată.

Ședința de luna trecută s-a finalizat cu neînțelegeri, deși oficialii forului județean au oferit toate explicațiile solicitate. Membrii social-democrați însă nu s-au lăsat convinși și s-au abținut de la vot. Chiar și așa, proiectul de hotărâre privind bugetul alocat echipei a fost aprobat, iar banii au ajuns în cele din urmă la echipă.

Așadar, ca să îi lămurească pe colegii PSD din plen de faptul că forul este bine intenționat, pe masa fiecărui ales a ajuns și un raport de activitate pentru anul 2013, privind execuția bugetului de venituri și cheltuieli, dar și bilanțul contabil al Clubului Sportiv Caraș-Severin. De altfel, documentul a fost solicitat de membrii social-democrați.

,,Este o informare complexă, dosarul este bine făcut,  dar activitatea clubului ar trebui regândită, pentru că 97 la sută din venituri provin de la Consiliul Județean și foarte puține din sponsorizări și încasări. Poate ar trebui să purtăm discuții cu jucătorii pe linia salariilor pe care le au”, a spus consilierul județean Ion Spânu, în cadrul plenului.

Explicațiile oferite de președintele Consiliului Județean au fost aceleași pe care le-a dat și în trecut, respectiv că până la încheierea returului de campionat nu se poate face nimic în ce privește salariile, iar referitor la finanțare a declarat că mediul privat din oraș este dezinteresat să investească în handbal.

În altă ordine de idei, în Consiliul Județean s-a instaurat liniștea după agitația de luna trecută, iar acum toată lumea este mulțumită. Mai rămâne doar ca jucătorii să facă tot posibilul ca echipa să nu retrogradeze. În plus, și conducerea forului le cere victoria la meciurile următoare.

 „Echipa beneficiază de finanțare, conform cheltuielilor pe care le are, practic. Consiliul Județean a votat bugetul necesar pentru terminarea în bune condiții a returului acestui campionat, inclusiv a play-out-ului. Sperăm însă să câștige cele două meciuri pe care le va disputa pe teren propriu împotriva Politehnicii din Timișoara”, a subliniat liderul de la Palatul Administrativ, Sorin Frunzăverde.