GALESCU: ,,Activitatea firmei despre care vorbește ANI a fost sistată!”

Viceprimarul municipiului Caransebeș a explicat pentru Express de Banat că în continuare va urma calea legală care se impune în cazul unor astfel de verdicte.

Mai exact, legat de incompatibilitatea pe care ANI a găsit-o în cazul viceprimarului, renumitul alpinist a spus că nu este justificată. ,,Activitatea firmei a fost suspendată imediat după ce am ajuns la Primăria Caransebeș, pentru că m-am concentrat pe munca depusă în calitate de viceprimar. De aici îmi câștig existența, astfel că din punctul meu de vedere nu există niciun conflict de interese. Cel mai probabil, voi apela la instanță ca să soluționeze neînțelegerea”, a declarat Cornel Galescu, viceprimarul municipiului Caransebeș pentru www.expressdebanat.ro .

UPDATE 11.30 – Viceprimarul de la Caransebeș, găsit incompatibil
Agenția Națională de Integritate a publicat în această dimineață o listă cu mai mulți aleși, pe care îi consideră incompatibili. Printre cei depistați de ANI se află și al doilea om din conducerea municipiului Caransebeș.

Potrivit celor de la ANI, Cornel Galescu ,,se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 27 iunie 2012, întrucât deține, simultan cu funcția de viceprimar, și calitatea de administrator în cadrul S.C. CONIC S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

În cazul în care viceprimarul va ataca în instanță decizia, atunci magistrații vor decide dacă ANI a avut sau nu dreptate. În cazul în care starea de incompatibilitate se confirmă, Cornel Galescu va primi interdicția de a mai ocupa vreo funcție publică în următorii ani și, în cel mai grav scenariu, va trebui să renunțe la funcția de viceprimar.