,,Școala altfel”, marcată în stil gazetăresc

Zeci de copii au vizitat astăzi redacțiile ziarelor și televiziunilor din Reșița și au încercat pentru câteva momente să intre în pielea unui reporter adevărat.

Mediul virtual este o reală atracție pentru mici, mai ales atunci când vine vorba despre site-urile de socializare. Unde mai pui și faptul că telefoanele cu touchscreen i-au cucerit încă din fașă, astfel că ușurința cu care manipulează tehnologia de ultimă generație te lasă de multe ori cu gura căscată. În contextul săptămânii ,,Școala altfel” și cu doar câteva zile înainte de vacanță, elevii clasei a II-a A de la Școala Generală nr. 7 din Reșița au trecut pragul redacției Express de Banat. Întrucât internetul pare să aibă puține surprize pentru cei mici, reporterii i-au așteptat pe aceştia cu explicații despre ziarul tradițional, care atât de rar le ajunge în mână. Surpriza a fost că filmulețul de prezentare a tipografiei chiar a avut priză la micuți, care au urmărit în mare liniște explicațiile oferite.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=%2072157643703852993&per_page=50. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.

Ulterior, tehnoredactorul Ciprian Cuciureanu le-a explicat cum se paginează un ziar, după care chiar le-a înmânat pagina proaspăt tipărită în cadrul redacției. ,,Este frumos, zici că e Raiul Știrilor! Nu mai plecăm de aici”, a spus unul dintre școlari. Vizita a durat aproape o oră, timp în care cei mici s-au fotografiat cu reporterii, au discutat, după care s-au îndreptat spre redacția televiziunii locale Banat.

Job Shadow Day, la înălțime
De altfel, copiii mai toată săptămâna au avut activități variate, care mai de care mai atractive. În ciuda distracției însă, nelipsite au fost competițiile la matematică și limba română, astfel că școlarii au învățat să fie competitivi, dar și responsabili în același timp. 

job shadow resized_DSC_0817 resized_DSCF0576 resized_DSCF4383 resized_DSCN8599 shadow day la scoala 7

Una dintre cele mai frumoase acțiuni de până acum a fost Job Shadow Day, în cadrul căreia părinții celor mici i-au primit la locul de muncă, au discutat, le-au explicat ce înseamnă să ai responsabilități și să cunoști foarte bine meseria în care alegi să te specializezi.  

,,Elevilor le-a plăcut foarte mult această săptămână, care încă nu s-a încheiat. Vizităm și redacția Televiziunii Banat, după care mâine vom merge la muzeul lui Constantin Gruescu din Ocna de Fier și vom vizita Lacul cu nuferi din comuna Dognecea”, a spus profesorul coordonator Cristina Ardeleanu pentru Express de Banat.