Caransebeșeanul care și-a ucis soția în Portugalia și a adus-o în țară păcălind autoritățile că doarme în mașină poate scăpa de închisoare!

Ion Șoma a șocat cu crima comisă în Portugalia, dar mai ales cu planul său de a-și îngropa soția în România și de a scăpa de acuzația de omor. Din spatele gratiilor, le cere acum magistraților să-i revizuiască pedeapsa!

Bărbatul, care la momentul crimei, noiembrie 2014, avea 55 de ani, a fost foarte aproape să-și îngroape la Jupa soția pe care o înjunghiase mortal în Portugalia și, odată cu ea, urmele unui lanț întreg de infracțiuni. Dar și o poveste horror aproape imposibil de crezut.

Pe fondul unui scandal izbucnit din cauza consumului de alcool, Ion Șoma a înjunghiat-o pe soția sa, Dana. Femeia a murit dintr-o singură lovitură de cuțit, suficient de adâncă însă încât să-i secționeze aorta. Șoma a susținut că a fost un „accident nefericit”, că n-a avut intenția de a-și ucide soția și că aceasta a insistat ca el să nu cheme ambulanța. Ba chiar femeia i-ar fi scos cartela SIM din telefon pentru a nu solicita ajutor medical. Trezindu-se din beție, cu soția decedată, Ion Șoma a urcat cadavrul în mașină, i-a pus o pernă sub cap și l-a învelit în două pături. A simulat practic că femeia dormea pe bancheta din spate. Așa a parcurs mii de kilometri, timp de patru zile, pe drumuri secundare, cu geamul deschis, până la Caransebeș. A intrat prin Vama Nădlac, păcălindu-i pe vameși că soția sa doarme. Au trezit suspiciuni doar graba cu care acesta se ocupa de înmormântare și refuzul de a-i arăta cadavrul soacrei sale. Un jandarm a aflat totul și, mai departe, Poliția și Pachetul.

Găsit vinovat de două instanțe, Ion Șoma a fost condamnat pentru infracțiunea de omor la 13 ani de închisoare. Maximul pedepsei pe care o risca era de 25 de ani. A executat deja aproape jumătate din pedeapsă, dar vrea să iasă din spatele gratiilor înainte de consumarea celor 13 ani din sentința de condamnare. „Ion Șoma a fost clientul meu, m-a căutat recent pentru o cerere de revizuire a dosarului în care a fost condamnat pentru comiterea infracțiunii de omor. I-am spus că șansele sunt nule, că nu-l pot ajuta. L-am avut client în ambele cicluri procesuale, e un om care chiar a greșit, dar care a răspuns în fața legii. Din punctul meu de vedere nu are profilul unui criminal, ci al unui om care a făcut o greșeală ce-l urmărește și în următorii ani. Mie mi s-a părut un om cu bun simț, a regretat enorm fapta, e clar că a fost un accident”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

Ion Șoma, aflat în Penitenciarul „Popa Șapcă” din Timișoara, nu s-a arătat descurajat și a înaintat Tribunalului Caraș-Severin o cerere de revizuire a dosarului său pe motiv că ar exista elemente noi ce nu au fost luate în considerare în momentul condamnării sale.

dacus 05 iulie 2024

CITEȘTE ȘI:

FOTO. Criminalul care și-a omorât soția în Portugalia, în fața instanței: „N-a fost vina mea, am fost provocat!”

Filmul incredibil al crimei din Portugalia. Mărturii uluitoare ale criminalului!

ȘOCANT: Și-a omorât soția și a adus-o într-o pătură din Portugalia! Vrea să participe la înmormântare!

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/