Când vor face reșițenii cumpărături la mallul din Mociur?

În ultimii trei ani, s-a vorbit mult despre reconfigurarea zonei Mociur și despre intenția companiei Ceetrus de a transforma fosta platformă industrială într-una cu funcțiuni comerciale și rezidențiale. A fost vehiculat și un termen pentru demararea investiției de la Reșița, în primăvara acestui an, însă s-a amânat cu câteva luni.

În toamna anului trecut, primarul Ioan Popa declara că, în urma discuțiilor avute cu reprezentanții Compania Ceetrus (fostă Immochan), aceștia și-au exprimat intenția de a se apuca de treabă în Mociur din primăvara lui 2022. Cu toate acestea, mai sunt câteva detalii de pus la punct până când investiția propriu-zisă va putea demara, motiv pentru care, până la finalul verii, nu vom vedea nicio mișcare din partea companiei franceze în zona Mociur.

„Planul Urbanistic Zonal este pregătit pentru avizare la Mediu, după care intră în ședință în Consiliul Local ca să-l validăm și speranța noastră este ca în august, septembrie să înceapă lucrările. S-a întârziat enorm de mult cu mallul, s-a întârziat mult în principal din cauza avizelor. Noi am avut niște intersectări cu albia Bârzavei, cu calea ferată, cu CFR-ul, cu linia privată a CSR-ului și toate aceste avize au necesitat enorm de mult timp. În plus, dezvoltatorul a avut rezerve în ceea ce privește capacitatea primăriei de a realiza drumurile de acces, pentru că este obligația noastră. Și nu sunt puține și nu sunt mici! Vorbim despre drumuri la patru benzi, cu piste de bicicletă, cu trotuare, cu infrastructură de apă-canal, apă meteorică, iluminat, lucru pe care noi ne-am angajat să-l facem și trebuie să-l facem.”, a spus primarul Ioan Popa într-un interviu acordat zilele trecute pentru Express de Banat.

Edilul a explicat că proiectul Companiei Ceetrus are trei faze, iar ele se vor desfășura etapizat, pe parcursul mai multor ani. Prima, cea cu care se va și începe de altfel, este construirea mallului și a piațetei care va face legătura cu aqualandul, care urmează să fie ridicat împreună cu un hotel, în cea de-a doua fază. În ultima parte a proiectului, va fi pregătit ansamblul de clădiri rezidențiale, constând în apartamente și birouri.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Toate acestea se vor derula etapizat, în următorii 5, 6, 8 ani. Dacă mergem și ne uităm la Brașov, ce s-a întâmplat acolo. Noi la Reșița avem o platformă de 40 de hectare, la Brașov, platforma lor a fost de 100 de hectare. Acolo s-a făcut mallul inițial, s-au făcut apoi clădiri de birouri, și acum, la această oră, au realizate 2.500 de apartamente. Dar tot acest proces s-a întâmplat undeva între 8 și 10 ani. Este un proces care necesită timp. Evident că nu poți să bați din degete și să faci 1.000 de apartamente acum și să speri că le și vinzi. Trebuie să se întâmple o dinamică în oraș, să vină EMZ, să se facă mallul, să fie presiune pe oraș și după aceea începi să construiești și apartamente ca să poți vinde.”, a mai spus primarul Reșiței.

CITESTE ȘI: Din primăvară, francezii de la Ceetrus se apucă de treabă în Mociur!

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/