Silviu Hurduzeu, despre problema TMK Reșița: „Este ridicol și revoltător ca România să pună pe butuci o firmă de succes”

tmk resita

Deși susține sancțiunile decise de Uniunea Europeană împotriva Federației Ruse, deputatul Silviu Hurduzeu nu este de acord ca și împotriva angajaților români sau a economiei naționale să fie luate măsuri drastice.

Deputatul cărășean Silviu Hurduzeu spune că România trebuie să susțină sancțiunile decise de Uniunea Europeană împotriva Rusiei, dar în același timp Guvernul trebuie să ia deciziile necesare pentru deblocarea conturilor TMK Artrom și continuarea activității.

„Este profund greșit ca mii de salariați români să nu-și ia salariile, să sufere și ei și familiile lor și zeci de alte firme, din economia națională, să aibă activitatea perturbată grav.”, spune parlamentarul PSD.

Silviu Hurduzeu atrage atenția că TMK Artrom nu mai aparține legal miliardarului rus de pe lista celor vizați de sancțiunile UE, banii nu pleacă din România în Rusia. Sunt 2.500 de angajați (din care 770 în Reșița), care lucrează aici, iar produsele sale – țevi industriale – sunt vitale pentru zeci de companii românești.

„Este ridicol și revoltător ca România să pună pe butuci o firmă de succes, care asigură mii de locuri de muncă în economie și nu transferă bani în Rusia, în timp ce, în fiecare zi Rusia încasează UN MILIARD de euro din vânzarea gazului și petrolului în UE. Să nu uităm! TMK Artrom asigură produse pentru liniile de fabricație ale Dacia. Blocarea activității sale determină perturbarea/întreruperea procesului de fabricație la Dacia.”, subliniază deputatul social-democrat.

banner 970 x 250