„Primarul Fritz și useriștii luptă împotriva ilegalităților prin postări pe Facebook”

str alba iulia

Roxana Iliescu, consilier local Pro România, îl atacă pe Dominic Fritz pe motiv că ar lupta împotriva ilegalităților doar prin postări pe Facebook. „Pentru primarul Fritz & Comp., să înlocuiești o ilegalitate cu o alta e un lucru firesc. Halal schimbare”, susține alesul local.

În ședința Consiliului Local Timișoara de săptămâna trecută a fost aprobat și un proiect de hotărâre cu privire la scoaterea la licitație a unui spațiu aflat pe str. Alba Iulia. Vă amintim faptul că acest spațiu situat în zona centrală a fost închiriat de un cunoscut politician local de la Primăria Timișoara. Însă acesta a decis să-l subînchirieze la un preț de aproape patru ori mai mare, astfel că a făcut o sumă mare de bani. Cei din conducerea Primăriei Timișoara și-au dat seama de cele întâmplate, astfel că nu au mai prelungit contractul de închiriere, însă chiriașul refuză să evacueze imobilul.

Despre această situație a scris și Dominic Fritz într-o postare publicată pe Facebook în cursul zilei de marți. „Sunt sigur că nu este singura afacere de genul. Și poate veți înțelege și de ce unii consilieri locali mă atacă de fiecare dată când vrem să punem ordine în actele primăriei. O fac cu ardoarea luptătorilor pentru “antreprenorii locali”, dar de fapt apără doar niște interese particulare”, preciza edilul-șef.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Pe de altă parte, Roxana Iliescu, consilier local Pro România, atrage atenția asupra faptului că Primăria Timișoara este pe cale să comită o ilegalitate.

Despre cum să înlocuiești o ilegalitate cu o altă ilegalitate doar pentru a da bine pe Facebook! Este excepțional cum luptă primarul Fritz și useriștii împotriva ilegalităților pe care le impută funcționarilor și politrucilor cu ștate vechi… – prin postări pe Facebook! Ce nu vă spune primarul este faptul că au adoptat o hotărâre ilegală, pe care pot să o folosească maxim pe post de evantai! Hotărârea nu poate fi dusă la îndeplinire de către funcționarii publici în lipsa unui Proces-Verbal de Predare-Primire sau a unei Hotărâri definitive de evacuare! Cu atât mai puțin putem discuta despre o “clauză suspensivă” care ar permite scoaterea la licitație în lipsa vreunuia din documentele menționate, atât timp cât niciunde în Anexele Proiectului de Hotărâre (Caiet de sarcini/ Contract) nu au prevăzut așa ceva! Prin urmare, vor scoate acum la licitație deja celebrul spațiu de pe Alba Iulia, doar în visele lor! Atât pot ei, așa știu ei sa pună “ordine în actele primăriei”, a afirmat Roxana Iliescu.

În final, consilierul local Pro România îl felicită pe primarul Fritz, în mod ironic, pentru postarea de pe Facebook.

Excelent punctat la capitolul “lozinci” și “imagine”! Să fiu foarte bine înțeleasă: mă delimitez total de practicile din trecut sesizate în această speță și sunt pentru o cât mai bună valorificare a patrimoniului primăriei! Totuși, nu pot să nu remarc faptul că pentru primarul Fritz & Comp., să înlocuiești o ilegalitate cu o alta e un lucru firesc. Halal schimbare”, a conchis Roxana Iliescu.

banner 970 x 250