„Când ai senzația că le-ai văzut pe toate și că nimic nu te mai poate surprinde, am văzut Văliugul!”

po 1000x100px (3)

Turiștii rămân impresionați. Oamenii locului sunt mândri. Dar adevărata împlinire vine atunci când peisajele memorabile îi fac pe artiști și creatori să exclame „Este fantastic!”. Așa s-a întâmplat recent cu Văliugul, un loc pe care Iura Luncașu n-a putut să îl evite atunci când a filmat „Ghinionistul”.

Puțini sunt cei care știu că, în spatele camerelor de filmat, în timp ce „Ghinionistul” se pregătea să vină pe lume, s-a născut și o poveste de dragoste. Între regizorul Iura Luncașu și județul Caraș-Severin. Un loc aparte în sufletul lui Iura îl ocupă Văliugul, după cum ne-a declarat într-un interviu în exclusivitate. „Țara asta nu se mai termină. Când ai senzația că le-ai văzut pe toate și că nimic nu te mai poate surprinde, am văzut Văliugul și am zis «este senzațional!»”, dezvăluie regizorul. La un moment dat, și-ar fi dorit chiar și o vacanță la Văliug, după ce văzuse câteva imagini pe internet, dar trăia cu impresia că locul minunat care l-a impresionat este undeva pe lângă Bistrița. Abia atunci când a ajuns cu adevărat la Văliug a recunoscut peisajul. Iar atunci când a văzut și Gărâna, a tras concluzia: „Domnule, este fascinant!”.

Caraș-Severinul a schimbat scenariul „Ghinionistului”

După ce a văzut ce peisaje există în Caraș-Severin, Iura Luncașu a schimbat scenariul filmului. Inițial, „Ghinionistul” ar fi trebuit să se filmeze într-un mediu urban, într-o mahala. „A meritat!”, spune Iura, care căuta o noutate, sătul că toate filmele se fac în București, „de parcă poveștile nu pot avea loc și în altă parte a țării”.

S-a lipit ca timbrul de scrisoare de Reșița. Și de oameni

A rămas cu gândul la Reșița și la Caraș-Severin, dar nu doar peisajele i-au cucerit inima regizorului născut în Basarabia, ci și oamenii. „Eu m-am lipit ca timbrul de scrisoare de acest oraș. Pentru mine e mai mult decât o altă experiență, un alt film. Eu m-am atașat emoțional de foarte mulți oameni. Este aproape incredibil cum foarte mulți oameni sar și vin. Au muncit foarte mult, e cazul domnului Laurențiu Plestici, care a uitat de familie, de copii, a fost zi de zi alături de noi, de toată echipa, a făcut un sacrificiu enorm. Și, într-un fel sau altul, eu n-o să pot uita tot restul vieții mele aceste amănunte”.

CITEȘTE ȘI: Ghinionistul se poate naște oriunde. Filmul „Ghinionistul” s-a născut în Caraș-Severin! De ce?

YouTube video

Sursă foto: Facebook Valiug