Ghinionistul se poate naște oriunde. Filmul „Ghinionistul” s-a născut în Caraș-Severin! De ce?

Cel mai așteptat film românesc al anului a fost produs în Caraș-Severin, iar peste doar două zile, actorii din „Ghinionistul” vin la Reșița. Regizorul Iura Luncașu ne-a dezvăluit ce anume l-a determinat să aleagă acest județ pentru filmări.

Acum un an, Iura Luncașu a fost la Reșița cu filmul „Minte-mă frumos în Centrul Vechi” pe care l-a regizat. „Am rămas absolut impresionat. Nu știam că în țara asta se mai și deschid cinematografe, aveam senzația că se tot închid. Și am rămas impresionat de tot ce se întâmplă aici. Eram într-un vibe bun, îmi plăceau și oamenii, totul”, mărturisește Iura Luncașu într-un interviu pentru Express de Banat.

A urmat apoi o discuție cu primarul Nelu Popa, un om pe care Iura îl descrie ca fiind „un alt tip de politician”. Edilul-șef i-a spus că scopul său este să aducă 30.000 de reșițeni în cinematograf. De atât a fost nevoie pentru ca Iura Luncașu să ia o decizie. „Când l-am auzit despre ce vorbește, mi s-a aprins un beculeț și bineînțeles că i-am făcut această propunere. I-am spus că am un film pe care vreau să îl fac și că s-ar putea să îl facem aici”.

1000x100 casa brutarului

Scopul comun de a aduce oameni în cinematograful din Reșița a fost cel care l-a determinat pe regizorul Iura Luncașu să se decidă: acțiunea din „Ghinionistul” se va filma la Reșița. Și s-a filmat. Nu doar la Reșița, ci și la Anina, Bocșa, Văliug și Gărâna.

Premiera de gală a filmului va avea loc vineri, 24 noiembrie, la Cinematograful Dacia. Biletele s-au vândut în totalitate pentru această dată, dar s-au pus deja în vânzare alte bilete pentru proiecțiile din 1, 2 și 3 decembrie. Prețul este de 20 de lei, iar biletele pot fi achiziționate de la casiera Cinematografului Dacia.

Rămâneți cu ochii pe Express de Banat pentru a afla ce locuri din Caraș-Severin l-au fascinat pe Iura Luncașu și l-au făcut să spună: „Este senzațional! Am crezut că le-am văzut pe toate și nimic nu mă mai poate surprinde”.