Liberali pe invers? Marcel Vela şi Felix Borcean, o relaţie cu „momente dificile, spinoase“!

După 12 ani în fruntea Caransebeşului, Marcel Vela propunea anul trecut gugulanilor săi un succesor de încredere. Felix Borcean avea să fie ales primar al urbei, dar toată lumea ştia că municipiul îl are la conducere pe „omul lui Vela“. Aşa să fie şi acum?

Aflat în redacţia Express de Banat la interviul transmis live pe Facebook, primarul Felix Borcean a fost invitat să comenteze o situaţie devenită de notorietate. „Foarte multă lume a gândit că Felix Borcean este omul lui Marcel Vela la Primăria Caransebeş”, l-a provocat Dan Popoviciu pe actualul primar. „Da, Marcel Vela este cel care m-a propus, eu nu am avut niciodată o ambiţie de a fi primar. Pur şi simplu, am fost ca un iepure scos din pălărie, dacă putem să glumim. Da, este meritul lui că eu sunt unde sunt astăzi”, a recunoscut Felix Borcean.

Comparaţii nedrepte. Neprietenoase!

La ceva mai bine de un an de la preluarea mandatului, Borcean a constatat că în Caransebeş nu puţini sunt cei care au început să îl compare pe noul primar cu fostul edil-şef, Marcel Vela. „Am ştiut de la început că mă voi confrunta la un moment dat cu astfel de comparaţii, însă vreau să le reamintesc caransebeşenilor: domnul primar Marcel Vela, actualmente senator, a avut 3 mandate, deci 12 ani în funcţia de primar. Este un pic nedrept, neprietenos să compari un an şi jumătate de mandat cu 12 ani! Pe de altă parte, eu nu ţin neapărat să am 3 mandate”, s-a confesat Borcean.

Apropierea de premierul PSD Sorin Grindeanu, dar şi unele decizii controversate luate la nivelul municipalităţii au fost văzute de mulţi ca semne ale unei rupturi evidente apărute între senatorul Ion Marcel Vela şi discipolul său în ale administraţiei publice, Felix Borcean. A ajuns chiar să se vehiculeze că în primărie ar exista acum două grupări: oamenii lui Vela şi oamenii lui Borcean! Cât adevăr e în aceste speculaţii?

„Eu cred că am, sau îmi place să cred că am, o relaţie colegială, o relaţie bună cu toţi angajaţii Primăriei. Relaţia cu Marcel Vela este, în opinia mea, una bună, normală, cu toate că nu vreau să ascund faptul că au existat şi momente mai dificile, mai spinoase în relaţia noastră. Dar eu sunt un tip împăciuitor şi îmi place să am o relaţie corectă, normală cu toţi cei cu care lucrez“ – Felix Borcean, primarul municipiului Caransebeş

Ca membru de partid? „Sunt o fire mai rebelă”

Edilul-şef a fost pus şi în faţa altui zvon: „Se spune că ar fi o oarecare tendinţă a dvs. de a face din acest mandat o tranziţie, o trecere înspre o anume funcţie, pentru că ar urma să revină Marcel Vela pe funcţia de primar”, a spus jurnalistul la discuţia publică din redacţia Express de Banat. Moment în care Borcean a demonstrat că nu degeaba este numit şi om politic. „Am auzit această variantă, nici n-o confirm, nici n-o dezmint. Nu se ştie ce ne vor aduce următorii doi ani jumate, nu bag mâna în foc că va mai urma un alt mandat. Sunt membru de partid, sunt la dispoziţia partidului. Dacă colegii mei vor considera că noi, ca administraţie locală, am fost neperformanţi, n-o să mă lupt cu un întreg partid. Principalul barometru sunt cetăţenii. Dar asta este politica. Eu nu sunt un membru ordonat de partid, eu sunt o fire mai rebelă, dar dacă am intrat în acest joc, trebuie să respectăm nişte reguli”, ne-a lămurit primarul Felix Borcean, preşedinte al PNL Caransebeş şi vicepreşedinte PNL Caraş-Severin.

Interviul cu primarul Caransebeşului, Felix Borcean: