Proiecte pentru căminele culturale. Torma reia procedurile: „Au expirat toate avizele”

În ultimul an, proiectele culturale înfloresc în Moldova Nouă, iar promovarea lor este una intensă. De această dată, primarul Adrian Torma pune accent și pe clădirile în care astfel de activități ar putea fi desfășurate. Așa că a decis reabilitarea căminelor culturale din oraș.

Cele trei cămine culturale din Moldova Nouă sunt în atenția administrației locale. În perioada 2008 – 2012, a existat intenția ca acestea să fie reabilitate prin proiecte guvernamentale, dar, spune primarul Adrian Torma, „schimbarea primarului în perioada 2012-2016 nu doar că nu a dus la punerea în aplicare a proiectelor, ci s-a produs chiar abandonarea lor”.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Acum se dorește reluarea proiectelor în cauză, dar se pare că avizele sunt expirate, așa că trebuie reluată întreaga procedură. „Am încercat resuscitarea celor 3 proiecte doar ca au expirat toate avizele și din păcate trebuie să reluăm întreg procesul de proiectare și identificare a surselor de finanțare”, susține primarul Adrian Torma.

Pentru căminele culturale din Moldova Veche și Moldovița se încearcă inițierea unor noi proiecte prin programul european SUERD, acestea urmând să fie depuse până în luna martie a anului viitor. Căminul cultural din Măcești (foto), însă, nu îndeplinește condițiile necesare. Clădirea are o suprafață mai mică de 250 mp, cât cere proiectul. Din acest motiv, primarul Torma anunță că are intenția de a-l reabilita din resurse proprii. „În perioada acestui sfârșit de an, am reabilitat în întregime acoperișul, iar anul viitor vom începe să lucram în interiorul clădirii, tâmplăria, instalațiile termice și electrice, fațadele și dotările interioare”.

tmc 640