S-a votat: se majorează salariile şi în Primăria Reșița!

Consilierii locali au aprobat astăzi proiectul de hotărâre care prevede majorarea salariilor tuturor angajaților Primăriei Reșița. De fapt, s-a aprobat grila care prevede salariul de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual, o majorare care, anul acesta, va face să crească bugetul de salarii al Primăriei cu aproximativ 15%.

„Nimeni nu pierde, toată lumea câștigă, mai mult sau mai puțin”, le-a spus primarul Ioan Popa consilierilor locali, fiind felicitat de liderul grupului PSD, Mirel Sabo, pentru că a luat în sfârșit decizia majorării salariilor angajaților.

Potrivit noii încadrări, secretarul municipiului va avea un salariu de bază de 9.512 lei (grd. I), respectiv 11.600 de lei (grd. II). Un director general va avea un salariu de bază de 7.000 de lei (grd. I), 9.000 de lei (grd. II).  La fel sunt încadraţi arhitectul șef, directorii executivi. Directorii adjuncți vor avea un salariu de bază de 6.000 lei (grd. I), respectiv 6.500 lei (grd. II), la fel pentru șefii de servicii. Un șef de birou are un salariu de bază de astăzi de 5.000 de lei (grd. I) și 6.000 de lei (grd. II).

Inițial, grupul PSD nu a vrut să voteze proiectul fără a fi studiat și băgat în procedură de urgență, motivând că nu s-ar fi impus introducerea lui în regim de urgență PSD având în consilierul Matei un specialist în resurse umane, dar, după o pauză de consultări, a ajuns la concluzia că va vota măririle salariale.

„Am propus și o organigramă nouă, care este de o lună la Agenția Națională a Funcționarilor Publici pentru avizare, care ne tot sună pentru fel de fel de aprobări sau modificări. Dacă va trece acea organigramă, vor fi ceva restructurări de personal, fapt ce va face ca bugetul de salarii pe anul acesta să nu mai crească cu 15, ci cu numai 11 procente”, a mai explicat primarul Ioan Popa.