Campus şcolar la Caransebeş! Proiect european finalizat pe credit municipal!

Cei aproape 1.500 de elevi de la Colegiul Național C.D. Loga din Caransebeș vor putea începe anul școlar în unitatea de învățământ. După un an în care atât elevii, cât și părinții și cadrele didactice și-au dat tot programul peste cap, municipalitatea a încercat să remedieze această situație nedorită în cel mai scurt timp posibil. Proiectul european de realizare a campusului școlar la Pedagogic a ajuns la final.

Fondurile pentru terminarea lucrărilor de reparații, reabilitări și modernizări au fost asigurate de Primăria și Consiliul Local Caransebeş, după ce Guvernul a lăsat proiectul de izbeliște, însă banii vor fi recuperați după recepția lucrării. Primăria a apelat la un credit bancar pentru a putea acoperi cheltuielile, deoarece, dacă nu s-ar fi încadrat în termenul de finalizare a lucrărilor, ar fi putut să piardă finanțarea din programul european. 13 milioane de lei vor veni de la Bruxelles pentru toate lucrările de renovare a sălilor de clasă și construirea unui internat școlar în vecinătatea Seminarului Teologic, a unei clădiri în care vor locui profesorii, a unei săli de sport și cantine școlare. Singurul lucru de care se vor lovi elevii la începerea școlii va fi vechea sală de sport care limitează deocamdată curtea școlii, astfel că, cel mai probabil, festivitatea de deschidere va fi… cam înghesuită.

Consilierii locali au prelungit durata contractului de lucrări pentru această investiție până la 30 septembrie, pentru că este necesară demolarea sălii de sport din incinta Colegiului Național, veche de peste 40 de ani, lăsând locul unei săli noi, realizată în cadrul proiectului european.

În această perioadă, şcoala a trecut printr-un remarcabil proces de înnoire şi perfecţionare, ce se oglindeşte în conţinutul, în calitatea întregii activităţi instructiv-educative. Încadrarea şcolii este asigurată cu personal calificat pentru fiecare disciplină de învăţământ: 95 cadre didactice, peste 1.430 elevi, de la clasa pregătitoare la clasa a XII-a, câte o clasă cu limba de predare germană, de la clasa pregătitoare la clasa a XII-a.