Să treacă drumurile la Caraș-Severin! Cei din Mehedinți dau toți banii numai pentru ei!

Dumitru Micu, reprezentantul patronatelor în Comisia de Dialog Social a Instituției Prefectului, a cerut ca Secţia Drumuri Naţionale Orșova, sau cel puțin sectoarele de drum administrate de aceasta în Caraș-Severin, să fie scoase de sub gestionarea județului Mehedinți, care ne cam faultează la alocările de fonduri.

Micu a remarcat corect că cele mai importante drumuri (DN 6 și DN 57), care au un rol foarte mare în dezvoltarea turismului, sunt sub administrarea secției din Mehedinți, iar aceasta nu prea alocă bani pentru drumurile din Caraș-Severin, tronsoanele cu pricina suferind de o subfinanțare cronică.

„Eu sunt de trei ani în această comisie și mereu se discută problema drumurilor acestora, dar niciodată nu sunt bani. Eu n-am nimic împotrivă, dar lobby-ul de Mehedinți este foarte puternic, care se trage din Antichitate, că acolo a fost staționată legiunea aceea din Iudeea, care a generat un lobby puternic – iar aceasta acoperă trei județe. Eu nu am nimic, or fi buni, dar la noi nu se vede!”, a fost replica lui Dumitru Micu. Acesta a invocat, cel mai probabil, o legendă despre Legiunea a IV-a Flavia Felix, cea care a fost înființată în anul 70 d.Hs. cu soldați aduși din Provincia Palestina, după dărâmarea Ierusalimului în urma unei revolte și care erau renumiți pentru dârzenia cu care țineau de revendicările lor.

„Ați fi buni dacă ne-ați aloca bani”, a subliniat și prefectul Florența Albu, care a subliniat că Ministerul Transporturilor are o întreagă axă prioritară de finanțare, Programul Operațional Transporturi, de unde nu prea au venit bani pentru drumurile din Caraș-Severin.

1000x200 dacus 02

Propunerea făcută de Dumitru Micu nu este de neglijat, el cerând ca fie SDN Orșova să se mute în Caraș-Severin, fie drumurile din Caraș-Severin să fie scoase de la SDN Orșova și să treacă la un district al unei secții din județul nostru. El a subliniat că SDN Caransebeș alocă mereu bani pentru drumurile din județ, pe când Orșova ar aloca bani doar pentru zona Mehedinți.

„DN 57 este foarte important pentru dezvoltarea zonei de sud a județului! Poate mai multă implicare din partea CNADNR și a dumneavoastră pentru acest drum…”, mai spunea Florența Albu. Directorul Horațiu Simion a recunoscut că DN 57 a fost mereu o problemă sensibilă, dar spune că și „chinurile” acestui drum se vor sfârși, însă cel mai probabil la anu’…

 

publicitate si promovare online banner maxagro