EXCLUSIV. Marcel Vela se întoarce în Consiliul Județean! Prefectul consideră nelegală hotărârea majorității PSD – PMP!

În urma consultării Direcţiei pentru Coordonarea şi Îndrumarea Activităţii Instituţiei Prefectului din cadrul MAI, prefectul Florenţa Albu a cerut Consiliului Judeţean Caraș-Severin să reanalizeze hotărârea prin care liberalul Marcel Vela a rămas fără calitatea de consilier județean!

Hotărârea prin care s-a luat act de demisia lui Ion Marcel Vela nu a primit avizul de legalitate cerut de lege din partea Instituţiei Prefectului! „În ceea ce priveşte hotărârea de Consiliu Judeţean referitoare la încetarea mandatului de consilier județean al domnului Ion Marcel Vela, Instituţia Prefectului a solicitat reanalizarea actului administrativ în vederea revocării”, ne-a comunicat Mihaela Şchiopu, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Caraş-Severin.

Pentru că nu a trecut controlul de legalitate, decizia cu pricina luată de Consiliul Judeţean trebuie retrasă, ceea ce face ca liderul liberal să revină în calitatea de consilier judeţean, calitate dobândită în urma alegerilor locale din 5 iunie.