Campionii marșului românesc se întrec la Reșița!

Instituțiile din Reșița implicate în organizarea Campionatului Național de Marș și-au unit eforturile pentru a-și primi în cele mai bune condiții oaspeții. Pentru că nu e de ici, de colo să organizezi zece ani consecutiv această competiție care constituie criteriu de selecție pentru Campionatul Balcanic.

Nume importante din marșul românesc se vor afla duminică pe traseul de concurs, omologat de FRA, amenajat pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza (de la intersecția cu strada Gratz până în Piața Traian Vuia, în fața Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, unde va avea loc și festivitatea de premiere). Sportivii vor fi premiați și în cadrul Cupei Măzăran, competiție ajunsă la a doua ediție. Duminică, 20 martie, între orele 8:30-14:00, va fi oprită circulația autovehiculelor pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza.

„Aș dori să felicit Clubul Sportiv Universitatea Reșița, pentru că a reușit să facă o tradiție din organizarea Campionatului Național de Marș la Reșița. Sunt bucuros în calitate de reprezentant al Universității Eftimie Murgu din Reșița, Facultatea de Științe Sociale, programul de studii Educație fizică și sportivă că alături de Asociația Județeană de Atletism și CSU vom pune umărul la organizarea în condiții cât mai bune a unui asemenea eveniment. Colaborarea bună dintre UEMR și CSU a fost demonstrată și în anii anteriori, cu ocazia altor activități și manifestări sportive. Aș dori să-l felicit pe Marius Cocioran, un absolvent al universității noastre”, a spus într-o conferință de presă conf. univ. dr. Andrade Bichescu, decanul Facultății de Științe Sociale din cadrul UEMR.

Bichescu-Cocioran-Mazaran

cupa mazaran

Reșița va fi bine reprezentată atât în concursul pe echipe, cât și individual.
Seniori
Echipa CSU Reșița: Marius Cocioran, Narcis Mihăilă și Florin Știrbu.
Echipa CSM Reșița: Robert Lațcu, Doru Ursu și Atila Balog.
Toți cei șase mărșăluitori vor concura și la individual.

Senioare
Echipa CSU Reșița: Mihaela Pușcașu, Ana Rodean și Alexandra Aichimoaei.

Juniori I
Echipa CSU Reșița: Remus Rădoi, Alexandru Moțățăianu, Adrian Poștoacă și Samuel Poliță.

Junioare I: Valentina Tincu și Lăcrămioara Căruceriu (CSU Reșița)
Juniori II: Nikolas Gherghinescu (CSU Reșița)
Junioare II: Denisa Zota (CSU Reșița).

Clic aici pentru a vedea programul competiției

„Sperăm într-o comportare cât mai bună a sportivilor reșițeni și să obținem un număr mulțumitor de medalii la finalul acestei competiții organizate de câțiva ani la noi în oraș. De asemenea, sper să avem cât mai mulți reprezentanți la Campionatele Balcanice, dar și la Cupa Mondială de la Roma”, a spus Octavian Măzăran, directorul CSU Reșița și vicepreședinte al Asociației Județene de Atletism Caraș-Severin.

CITEȘTE ȘI: Monte Gordo – colonia românească de pe malul Atlanticului. Marius Cocioran se uită spre Rio