Monte Gordo – colonia românească de pe malul Atlanticului. Marius Cocioran se uită spre Rio

Stațiunea portugheză Monte Gordo este preferata atleților români angrenați în marile competiții internaționale. Printre aceștia se află și cel mai bun sportiv al județului Caraș-Severin în anul 2015, atletul Marius Cocioran. Singurul reșițean calificat la Jocurile Olimpice de la Rio a efectuat aici un stagiu de pregătire și a revenit aseară în România.

Marius Cocioran va participa în acest an pentru a doua oară la competiția supremă, după Londra 2012. Atletul de la CSM-CSU Reșița spune că pregătirea efectuată în Portugalia a decurs așa cum și-a dorit și se gândește să facă o figură frumoasă în vară, la Rio de Janeiro, în proba de 50 km marș. Stațiunea Monte Gordo a fost invadată la începutul acestui an de mulți sportivi români, iar în zonă s-a vorbit mult românește.

„A fost o pregătire foarte bună. Antrenamentele au decurs așa cum mi-am propus. M-am pregătit pentru cursa de 50 km marș, iar la finalul săptămânii, voi vedea la Reșița, la Campionatul Național, cum voi reacționa și la viteză. N-am mai făcut nimic special pentru 20 km, mă pregătesc pentru 50 km. În Portugalia, vremea a fost bună, în ultimele zile a fost mai cald. Nu a prea fost ploaie, deci a ținut vremea cu noi. Față de alți ani, când eram singurul sportiv în pregătire, acum am fost mai mulți sportivi români în cantonamentul de la Monte Gordo, iar timpul a trecut ceva mai repede. Una peste alta, sunt mulțumit de pregătirea făcută în Portugalia.
De la Clubul Sportiv Universitatea au mai fost Narcis Mihăilă, Alin Știrbu și Ana Rodean, însoțiți de antrenorul Gheorghe Ardeleanu. Bineînțeles, și alți mărșăluitori din țară, Dragomir de la Câmpulung Muscel, Gafița de la Suceava, dar și Claudia Ștef. Au mai fost și câțiva alergători. Cred că în aceste trei luni, pentru că unii au ajuns aici înaintea noastră, au trecut pe la Monte Gordo vreo 30 de sportivi români. În hotelul unde eram cazați se vorbea mai mult românește”, a declarat Marius Cocioran pentru expressdebanat.ro.

Marius Cocioran a sosit aseară la Reșița, alături de antrenorul Octavian Măzăran.
Duminică, 20 martie, se va afla în concurs chiar în municipiul de pe Bârzava, care are onoarea de a găzdui din nou Campionatul Național de Marș.