A agățat mănușile-n cui și a plecat la muncă în Germania. Reșița mai pierde un sportiv de top

Express de Banat semnala luna trecută situația unuia dintre sportivii valoroși ai județului Caraș-Severin, cu prezențe însemnate pe podiumurile de premiere ale competițiilor naționale. La 26 de ani, singura sursă reală de venit a pugilistului Alexandru Bibiricea era indemnizația de 600 de lei pe care o primea de la CSM Reșița.

„Colțișorul de medalii” construit în 15 ani de box nu ține de foame. Și nici facultatea pe care a terminat-o. A simțit-o pe pielea lui și Alexandru Bibiricea, care a decis că e momentul să facă ceva și pentru el, dacă din sport nu se poate trăi în România. Decizia sa pare dură, dar pentru el pare a fi una care să-i asigure stabilitate financiară. Prețul plătit este renunțarea la sportul de performanță și plecarea la muncă în Germania. O decizie luată cu doar câteva zile înainte de participarea la Cupa României de box de la Brăila. Alexandru Bibiricea este câștigătorul de anul trecut al acestei competiții, la categoria 75 kg.

„Ajunge cât am făcut, vine un moment în viață când zici STOP. Trebuie să mă gândesc și la mine. Îmi pare rău că trebuie să renunț la box. Le urez succes băieților de la CSM, să dea Dumnezeu ca Marian Ruță să facă o surpriză la Cupa României”, a spus pugilistul Alexandru Bibiricea, care lucrează de câteva zile pentru o firmă din Germania.

Antrenorul Gheorghe Radu este surprins de decizia sportivului său, astfel că la competiția de la Brăila se va prezenta doar cu Marian Ruță.

Directorul Clubului Sportiv Municipal Reșița, Rusalin Fîc, spune că legislația actuală nu-i permite să-i ofere o indemnizație mai mare și nici un post de antrenor în cadrul clubului nu putea fi vorba, întrucât acestea au fost reduse sistematic de MTS în ultimii ani.

„Alexandru Bibiricea ar fi avut o șansă dacă trecea la profesioniști, unde se pot câștiga bani frumoși”, a conchis directorul CSMR.

CITEȘTE ȘI: 15 ani a încasat pumni pe degeaba! Strigătul de disperare al unui campion reșițean!