Tradiția continuă și în 2016. Reșița, capitala marșului românesc

explo 1000x200

Municipiul de pe Bârzava se va afla din nou în centrul atenției în această lună. Cei mai buni mărșăluitori din țară vor veni în Banat, pentru a participa la Campionatul Național și la cea de-a doua ediție a Cupei Măzăran. Pe 20 martie, Reșița va deveni încă o dată capitala marșului românesc.

A devenit deja o tradiție ca acest Campionat Național de marș pe timpul iernii să se desfășoare la Reșița, oraș care dă mulți medaliați în competițiile de profil din țară și străinătate. Rezultatele obținute de atleții reșițeni, dar și buna organizare de care au dat dovadă gazdele i-au determinat pe oficialii Federației Române de Atletism să atribuie din nou municipiului de pe Bârzava organizarea Campionatului Național de marș, competiție care constituie și criteriu de selecție pentru Campionatul Balcanic din Grecia. Calificat deja la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Marius Cocioran (CSM-CSU Reșița), cel mai bun sportiv al județului Caraș-Severin în anul 2015, se va alinia și el la startul acestei competiții interne, pentru o verificare utilă după stagiul de pregătire din stațiunea portugheză Monte Gordo. Marius Cocioran se află încă în Portugalia, acolo unde se mai pregătesc și Narcis Mihăilă și Florin Alin Știrbu, cei doi având ca obiectiv prezența în proba de 50 km marș din cadrul Cupei Mondiale de la Roma, unde au șansa de a obține și ei baremul de participare la Jocurile Olimpice. Atleții reșițeni vor reveni marți în țară și vor lua startul în proba de 20 km marș.

Campionatul Național de marș este organizat de Asociația Județeană de Atletism Caraș-Severin, împreună cu Federația Română de Atletism, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, Clubul Sportiv Universitatea Reșița, Clubul Sportiv Municipal Reşiţa, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița și Liceul Teoretic „Traian Vuia” Reșița, cu sprijinul Primăriei Reșița.
Competiția din data de 20 martie se adresează categoriilor de vârstă seniori, tineret, juniori 1, 2, 3 și copii 1, atât în probe individuale, cât și pe echipe. Sportivii vor fi premiați în cadrul celei de-a doua ediții a Cupei Măzăran la marș pe șosea.
Concursul face parte din calendarul competițional al Federației Române de Atletism pe anul 2016 și va avea loc pe un traseu omologat de FRA, amenajat pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza (de la intersecția cu strada Gratz până în Piața Traian Vuia, în fața Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, unde va avea loc și festivitatea de premiere).

„Pentru sportivii de la CSM și CSU Reșița, acest concurs încercăm să fie și un concurs de verificare pentru obiectivul principal, Campionatul Mondial pe echipe din 7-8 mai, de la Roma. Și mă refer la sportivul nostru numărul 1, Marius Cocioran, calificat deja la Jocurile Olimpice, dar și la Narcis Mihăilă și Florin Alin Știrbu. La această Cupă Mondială, toți cei trei vor participa în proba de 50 km marș. Ei se află în Portugalia, unde fac pregătire specifică pentru 50 km marș, iar în concursul național de la Reșița încercăm să facem o verificare pe 20 km. Tot la Campionatul Național de marș va participa și echipa de senioare, formată din Mihaela Pușcașu, Alexandra Aichimoaei și Ana Rodean, și să sperăm că echipa va reuși să obțină un rezultat cât mai bun și, de ce nu, una dintre sportive sau chiar două să se califice la Campionatul Balcanic. Pe lângă cele două echipe de seniori, cluburile din Reșița vor avea reprezentanți și la nivelul juniorilor”, ne-a precizat antrenorul Octavian Măzăran.

Iată ordinea în care se vor desfășura probele și orele de start:
*10 km J1 masc. – ora 9.30
*10 km J2 masc. – ora 9.35
*3 km J3 fem. – ora 9.40
*10 km J1 fem. – ora 9.50
*5 km J3 masc. – ora 10.20
*20 km S+T fem. – ora 10.45
*5 km J2 fem. – ora 10.50
*20 km S+T masc. – ora 11.15
*2 km copile 1 fem. – ora 11.25
*3 km copii 1 masc. – ora 11.50
Cotidianul online Express de Banat se numără printre partenerii media ai evenimentului sportiv.

banner 970 x 250