Camion plin cu deșeuri, oprit la vama cu Serbia. „Marfa” a fost returnată expeditorului

deseuri vama

Un camion plin cu deșeuri din aluminiu a fost oprit la punctul de trecere a fontierei Moravița. Nu i s-a permis să intre în țara noastră și transportul a fost trimis înapoi expeditorului.

TIR-ul era încărcat cu 19 tone de deșeuri din aluminiu și provean din Serbia. Însă actele de transfer erau incomplete, așa că șoferul a făcut cale întoarsă.

„În data de 04.10.202, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moravița au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un automarfar cu semiremorcă condus de un cetățean român, în vârstă de 44 de ani. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, deşeuri din aluminiu încărcate din Serbia care erau destinate unei societăţi din ţara noastră. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Timiș”, au transmis polițiștii de frontieră.

În consecință, autorităţile competente nu au permis accesul automarfarului pe teritoriul României, deșeurile fiind returnate societății expeditoare.

Foto: arhiva