Controale la vama Moravița privind aderarea la Spațiul Schengen, realizate de experți europeni

Vama Moravița va fi luată cu asalt, săptămâna viitoare, de către experți europeni. Aceștia realizează controale privind aderarea României la Spațiul Schengen, la Moravița fiind evaluată activitatea serviciilor veterinare.

Experți europeni sunt așteptați săptămâna viitoare în România. Aceștia vor realiza mai multe controale pentru a vedea cât de pregătită este țara noastră pentru aderarea la Spațiul Schengen. Luni și marți, experții europeni se vor afla la frontierele țării noastre, inclusiv la vama Moravița, dar și la București. Informația a fost confirmată de Lucian Bode, ministrul de Interne, la Digi 24.

Vor face vizite şi verificări la sediile unor subunităţi ale Ministerului de Interne, vor face vizite şi verificări în teren, în frontieră. Vor avea sesiuni de  întrebări şi răspunsuri cu personalul MAI privind aplicarea aquisului Schengen, despre cunoaşterea legislaţiei, a procedurilor Schengen”, a declarat Lucian Bode.

De asemenea, și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a transmis un comunicat pe marginea vizitei experților europeni de săptămâna viitoare.

În perioada 9 – 12 octombrie 2022, o echipă de experți ai statelor membre sub coordonarea Comisiei Europene vor face vor face o vizită în județul Timiș și în municipiul București. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor face parte din instituțiile, care vor fi evaluate pentru modul în care implementează noile piese din acquis-ul Schengen. Activitatea auditată de echipa de experți europeni va fi cea din Punctele de Control ale Frontierei Stamora Moravița și Aeroportul Henri Coandă”, a anunțat ANSVSA.