Sensuri giratorii pe drumurile județene din Timiș pentru reducerea accidentelor

dru judetean

Vor apărea modificări în infrastructura rutieră din Timiș. Autoritățile vor construi sau vor reorganiza sensuri giratorii pentru a reduce numărul accidentelor.

În vizorul autorităților județene se află 4 drumuri județene. Aici se vor face modificările, totul pentru a duce la îndeplinirea proiectului „ Zero accidente”.

„Viziunea pentru Zero Accident Rutiere se bazează pe presupunerea că toate accidentele grave și mortale pot fi prevenite. Angajamentul pe care mi l-am luat la începutul mandatului de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș față de timișeni, că vom avea drumuri județene sigure, este unul cât se poate de serios din punctul meu de vedere”, spune Cristian Moș, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș.

Pe DJ 595, între Timișoara și Giroc se vor construe patru sensuri giratorii provizorii și vor fi marcate noi treceri de pietoni. Se va  delimita partea carosabilă prin montarea de stâlpi flexibili pentru separarea sensurilor de circulație.

Pe DJ 691, Timișoara – Dumbrăvița, va fi reorgnizat primul sens giratoriu, modificând accesul spre centrul comercial din zonă, pentru sporirea siguranței rutiere și fluidizarea traficului auto. Șoseaua rămâne însă la 2 benzi, contractul cu un nou constructor pentru lărgire și modernizare nefiind atribuit încă.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Între Moșnița Nouă și Sacoșu Turcesc, pe DJ 592, au avut loc multe accidente, mai ales în zona Albina. Autoritățile recunosc că măsurile luate până acum nu au avut effect și au discutat cu Poliția Rutieră, care a sugerat rezalizarea a două sensuri giratorii permanente.

Pe DJ 591, între Timișoara și Sânmihaiu Român, se fac verificări și se corectează neregulile din teren care vizează siguranța rutieră.

Potrivit Poliției, în Timiș au avut loc 58 de accidente grave, în primele 8 luni ale acestui an. Peste 30 de persoane și-au pierdut viața.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/