Contrabandistul din Oraviţa a fost arestat!

Zecile, poate sutele de condamnări pentru contrabandă suferite de poliţişti, vameşi şi traficanţi de tutun nu reuşesc să pună punct acestui fenomen infracţional.

Contrabandiştii de ţigări din vestul ţării nu renunţă la activitatea infracţională din care fac averi indiferent de riscuri. De cele mai multe ori sunt mână în mână cu oamenii legii şi atunci nu au prea multe motive să-şi facă griji, iar când cineva încearcă să le strice socotelile sunt capabili de orice. Drept dovadă, cele întâmplate duminică, la Moraviţa.

Alin Ghira, un contrabandist cunoscut din Moraviţa, condamnat de altfel la un an de puşcărie cu suspendare pentru astfel de fapte, a introdus în ţară prin punctul de trecere a frontierei din apropiere o cantitate impresionantă de ţigări. Bineînţeles, cu complicitatea poliţiştilor şi vameşilor care numai orbi dacă ar fi fost n-ar fi văzut că maşina e burduşită cu ţigări. La intrarea în localitate, contrabandistul a avut parte de o surpriză: un filtru făcut de alţi oameni ai legii. S-a făcut că opreşte, după care a accelerat lovind doi poliţişti de frontieră din Oraviţa. A reuşit să scape, a evitat şi un al doilea baraj al poliţiei şi s-a refugiat într-o casă. Încolţit de poliţişti, Ghira a fost prins în curtea casei cu 82 de baxuri de ţigări de contrabandă.

,,Judecătoria Deta a dispus arestarea preventivă a clientului meu pentru 30 de zile, reţinându-se în sarcina sa infracţiunea de contrabandă, în sensul că ar fi transportat un număr de 43 de baxuri de ţigarete netimbrate, aduse din Serbia. Clientul meu nu a dat nicio declaraţie, rezervându-şi dreptul la tăcere. Consider această încheiere a Judecătoriei Deta ca fiind nelegală şi netemeinică”, a precizat avocatul Cosmin Bolosin.

Contrabandistul vrea însă să scape de cătuşe şi are pregătită o apărare uluitoare, în condiţiile în care maşina ce i-a accidentat pe poliţişti a fost găsită în curtea casei lui. ,,Probele din dosar în opinia mea nu duc la faptul că inculpatul ar fi condus acel autoturism. Am făcut contestaţie, care se va judeca în următoarele cinci zile la Tribunalul Timiş. Pentru infracţiunea de ultraj s-a format un alt dosar, care se află pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta, fiind sub stricta supraveghere a procurorului de caz”, a mai spus Bolosin. Trebuie spus că în urma celor petrecute duminică, conducerea ITPF Timișoara a anunțat începerea, în regim de urgență, a cercetării prealabile faţă de șeful PTF Moravița, Gabriel Furcea, și trei agenți de poliţie de frontieră.