Contrabandistul şi vameşii au plecat din arest!

Sârbul care a intrat cu un microbuz plin de ţigări prin Vama Naidăş şi oamenii legii români care l-au ajutat se bucură de libertate după ceva mai mult de două luni de arest preventiv.

Contrabandistul Dejan Draskic a intrat în ţară prin Vama Naidăş, fără a fi luat în evidenţe de lucrătorii vamali şi fără ca poliţiştii de frontieră să verifice ce anume transportă în microbuz. Mai mult decât atât, un om al legii făcea pe antemergătorul, de la vamă până la locul în care urmau să fie descărcate ţigările, ca nu cumva cineva să le strice afacerea necurată. Au fost totuşi prinşi şi arestaţi preventiv din luna ianuarie până la miezul nopţii trecute, când au plecat acasă.

Draskic, Ion Toc, Laurean Crecană, Rija Tămaş îşi susţin în continuare nevinovăţia, bazându-se în primul rând pe faptul că pe imaginile surprinse de camerele video în punctul vamal nu s-ar vedea deloc clar că la volan se afla cetăţeanul sârb şi nici numărul de înmatriculare al microbuzului. Aduşi la propunerea Pachetului din nou în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oraviţa pentru prelungirea restului preventiv, avocaţii inculpaţilor au susţinut că procurorul nu a mai lucrat nimic la dosar şi că toate probele strânse până acum le-ar fi putut aduna în două săptămâni, nu în două luni. Instanţa orăviţeană a considerat că nu se mai impune rămânerea în arest preventiv a celor patru şi a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar. Ministerul Public a contestat această decizie, dar şi Tribunalul Caraş-Severin a hotărât ieri acelaşi lucru, şi anume punerea lor în libertate.