Un absolvent de Politehnică din Timișoara prezintă o cameră video de ultimă generație din SUA

sergio goma absolvent in Timisoara

Un absolvent al Universității Politehnica Timișoara, director la o mare companie tehnologică din SUA, a prezentat, la UPT, cea mai modernă camera video.

Sergio Goma, acum Senior Director of Technology la Qualcomm Technologies din SUA, a prezentat la Timișoara rodul unei munci de peste 20 de ani – o cameră video integrată, care folosește tehnologii avansate, care este programabilă și are o serie de aplicații practice.

Astfel, prezentarea cu tema „Towards a Fully Monolithic and Fully Computational Silicon Camera: A Multi Modal Depth Sensing Camera” a urmărit mai multe aspecte (Design Objectives; Optical Stack; Digital Stack; Programmable Compute Element with ML option; Application Example: A Solution for Multi-Path Interference for Depth Imaging iToF; Data-Driven Science (ML) vs Science-Driven Data Processing), iar la final autorul a răspuns întrebărilor venite din partea audienței.

La Politehnica din Timișoara Sergio Goma fost și cadru didactic

Sergio Goma a obținut diplomele de licență, masterat și doctorat de la Universitatea Universitatea Politehnica Timișoara în 1994, 1995, respectiv 1998, toate în inginerie informatică.

Pentru o scurtă perioadă, a fost și cadru didactic al Universității Politehnica Timișoara, fiind asistent al profesorului Mircea Vlăduțiu, cu care a ținut legătura și ulterior, acesta fiind, de altfel, și contextul în care a fost organizată conferința.

Din 2008, dr. Goma este Senior Director of Technology la Qualcomm Technologies, unde conduce grupul de cercetare și dezvoltare și standardizare pentru imagistică. Anterior, dr. Goma a fost membru principal al personalului tehnic la AMD, iar înainte de AMD a fost arhitectul soluției de procesare a imaginilor prezentă în seria de cipuri Imageon la ATI.

Dr. Goma a primit, în 2014, Premiul Societății pentru Imagini și Servicii Tehnologice pentru că a servit ca președinte al simpozionului de imagistică electronică din 2014 și pentru că a condus eforturile pentru managementul unic IS&T a simpozionului începând din 2016.

Interesele de cercetare ale dr. Goma includ arhitecturi hardware programabile și acceleratoare hardware pentru imagistică, fotografie computațională și senzori de imagine integrați, calitatea imaginii, procesarea imaginii și computer vision.

Evenimentul a fost organizat de Departamentul Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei, în colaborare cu Academia de Științe Tehnice din România, Filiala Timișoara și cu IEEE SSIT Chapter Romania.

 

 

1000 x 100 gif logiscool