Ministrul Justiției a demis conducerea Centrului de Reeducare Buziaș, după ce minorii au fost bătuți

buzias
stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Conducerea Centrului de Reeducare Buziaș a fost demisă de ministrul Justiției, Alina Gorghiu. Decizia vine după ce mai mulți minori au fost bătuți de polițiști.

Oficialul a și postat imagini de pe camerele de supraveghere în care au fost surprinse agresiunile. Gorghiu a transmis că a anunțat deja și organele de urmărire penală.

„Greu de privit imaginile care par ireale pentru România anului 2023. Deținuții din Centrul educativ -Buziaș, minori și tineri – sunt bătuți cu bestialitate de polițiști. Revoltător și inadmisibil cum înțeleg unii angajați din acest centru să își exercite atribuțiile.

Primele măsuri deja luate:

– am înaintat denunțul penal;

– tot azi, am demis de urgență conducerea unității;

– am solicitat Administrației Naționale a Penitenciarelor să dispună interzicerea oricărui contact între cei doi polițiști care apar în filmare cu custodiații;

– am dispus trimiterea Corpului de control al ministrului la Buziaș”, a postat pe Facebook ministrul Justiției.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

Ministrul spun că va cere și să fie organizate de urgență cursuri de specializare pentru personal, dar și ședințe de consiliere pentru minori.

Din primele informații, se pare că doi dintre polițiști sunt cei care au bătut minorii din centru.

VIDEO, aici!

Incidentul nu a fost raportat

Incidentul a avut loc în urmă cu mai multe zile, potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor. Mai mult, nu a fost raportat superiorilor, așa că se derulează un control al specialiștilor ANP.

„Vă comunicăm că, în data de 27 iulie 2023, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a intrat în posesia unor înregistrări video care par să surprindă activități care ar putea să fi avut loc în perimetrul unei unități subordonate ANP. Din analiza ulterioară a imaginilor, se poate concluziona că acestea ar putea fi datate din 24 iulie 2023, ora 15:58, și surprind două persoane internate în Centru Educativ Buziaș, asupra cărora ar fi fost comise acte de agresiune fizică de către doi angajați, în prezența unui grup extins de persoane internate.   Din primele date obținute, rezultă că incidentul nu a fost raportat Administrației Naționale a Penitenciarelor, conform procedurilor interne în vigoare. În acest sens, pentru verificarea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului negativ și tragerii la răspundere a persoanelor care se fac responsabile, a fost dispusă cu celeritate o misiune de control formată din personal de specialitate din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor”, a transmis ANP.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/