„Camera Deputaților, subminată de blaturi, unul mai penal ca celălalt. Valeriu Zgonea trebuie să demisioneze!”

valeria schelean, express de banat

Aceasta este poziția deputatului PNL, Valeria Schelean, care în calitate de vicepreședinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților condamnă cu fermitate comportamentul și modul de lucru al majorității politice care conduce în mod efectiv Camera Deputaților, pentru că prin cele mai recente evenimente este subminat rolul instituțional și democratic al Parlamentului.

„Practic, asistăm la o serie de gesturi de sabotare a democrației și de blaturi politice, unul mai penal ca celălalt. Ceea ce s-a întâmplat astăzi, prin amânarea votului în ceea ce privește ridicarea imunității a deputatului UDMR Marko Attila consfințește blatul politic dintre PSD și UDRM, blat care prima dată a fost pus în scenă la votul pentru ridicarea imunității lui Laszlo Borbely. Parlamentarii PSD, care erau nerăbdători ieri să înceapă plenul pentru a modifica, cu o grabă suspectă, Statutul deputaților și senatorilor, astăzi au fost de negăsit când trebuia să voteze pentru încuviințarea arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila. Cum nu cred în coincidențe politice, cred că este vorba despre un demers concertat și coordonat între PSD și UDMR în care fiecare partid face servicii celuilalt”, a declarat revoltat parlamentarul.

Valeria Schelean crede că președintele Camerei Deputaților nu este străin de această înțelegere politică, iar modul în care programează și conduce ședințele de plen poate fi o dovadă a acestei înțelegeri subterane. „Prin lipsa de fermitate și prin închiderea ochilor la asemenea manevre, Valeriu Zgonea se face vinovat de subminarea democrației românești! Având în vedere cele de mai sus, solicit demisia lui Valeriu Zgonea din funcția de președinte al Camerei Deputaților”, a concluzionat deputatul PNL.

Comments

 1. Tinel says:

  toti conducatori sint la chip si asemanare ca si gloata mare , ca de aici pleaca si ajung. ei nu sint nici mai rai si nici mai buni ca altii dintre noi!!!!!!!

 2. gogo says:

  O MAHALAGIOAICA PDL-ista.NU ASA SE FACE POLITICA.CE STUDII AI MADAME?

 3. Ppa says:

  “unul mai PeNaL ca celalalt”. Aici ai nimerit-o madam’

 4. calina ion says:

  Madam are tupeu pe langa nesimtire,cum a intrat ea in parlament…?EA fosta sotie de penali!rusine madam.