Camelia Iancovici ar putea preda și lecții de înșelăciune, nu doar de înot

Judecătoria Oravița a decis arestarea preventivă a Cameliei Iancovici pentru o perioadă de 30 de zile, începând de vineri.

Situaţie nu tocmai plăcută pentru o fostă profesoară de sport, Camelia Mihaela Iancovici, care, de ceva vreme, a ales să lase la o parte sportul şi să abordeze un „sport” mult mai periculos şi… ilegal față de ocupaţia sa principală. În urmă cu 12 ani, femeia se angajase ca gestionar la o companie de subdistribuţie de ţigarete, iar în urmă cu cinci ani a fost promovată în funcția de distribuitor.

În această ultimă calitate, a profitat de naivitatea şi încrederea mai multor persoane din companiile cu care avea relații contractuale şi a încheiat mai multe contracte şi facturi fictive, reuşind să scoată din gestiunea companiei la care lucra o cantitate foarte mare de ţigări, fără să aibă o acoperire reală în comenzile clienţilor săi. Cum Camelia Iancovici livra ţigarete pe toată zona Oraviţa, Valea Almăjului şi Bozovici, prejudiciul creat este uriaş.

leader board 728 x 90 px

„În perioada ianuarie 2014 – mai 2016, inculpata a indus în mod repetat în eroare reprezentanții unei societăți comerciale subdistribuitoare autorizate de țigarete unde era angajată ca agent de vânzări cu privire la comenzi fictive ale unor clienți ai societății și a recepționat din depozit cantitățile respective de țigări pe care le-a preluat în gestiune. Prin emiterea în fals a 287 facturi fiscale către clienți reali sau fictivi, inculpata şi-a însușit din gestiune țigări în valoare de 1.187.977 lei, pe care le-a vândut unor terți, iar banii obținuți au fost folosiți în interes personal, dar și pentru efectuarea unor plăți parțiale în numele clienților, prin emiterea în fals a 399 chitanțe”, ne comunică procurorul Radu George Bucurică, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița.

„Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oravița a admis propunerea Ministerului Public și a dispus arestarea inculpatei Iancovici Camelia Mihaela pe o perioadă de 30 de zile”, mai spune Bucurică.

Sentința Judecătoriei Oravița este executorie, însă nu definitivă, ea putând fi contestată la Tribunalul Caraș-Severin.

CITEȘTE ȘI:

Instructor de înot, expert în facturi fictive?